VİDEO - Diyarbakır yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği İller arasında

VİDEO - Diyarbakır yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği İller arasında
Tarihi ve kültürel zenginliği ile Bölgenin Turizm kenti olan Diyarbakır, hafta sonları yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Haber: Sait BAYRAM

Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Turizm acenteleri tarafından düzenlenen ve vatandaşların yoğun talebi üzerine GAP turuna dahil edilen Diyarbakır’a gelen turistler, kentteki tarihi mekanlarda güzel ve güneşli havanın tadını çıkarıyor.

onyargilar-bittti-sait-bayram-5.png

İlk kez Diyarbakır'a ziyaret eden yerli turistler, kentte gelmeyi özellikle tercih ettiklerini belirterek, Diyarbakır'a önyargıyla bakmadıklarını ifade ediyor. Diyarbakır'ın çok güzel bir kent olduğunun altını çizen yerli turistler, kente hayran kaldıklarını belirtiyorlar. “Diyarbakır’la ilgili ön yargılarım yoktu”

onyargilar-bittti-sait-bayram-3.png

Şehnaz Şimşek: “İlk defa doğuya geliyorum. Mardin güzel, ama Diyarbakır ayrı daha güzel. Daha önce Diyarbakır’la ilgili ön yargılarım yoktu. Ön yargıları olan birileri gelip Diyarbakır’ı görünce, bütün düşünceleri değişiyor. Çünkü kent öyle bir kent, ezber bozuyor.” Dedi.

“Diyarbakır, tercih edilen İller arasında”

Turist Rehberi Hüseyin Büyükdere, Diyarbakır’ın vatandaşlar tarafından en çok tercih edilen iller arasında yer aldığını belirterek, “Diyarbakır çok merak edilen bir il. Diyarbakır’a ilk kez gelen vatandaşlar var. Haliyle bazı vatandaşların kısmen ön yargıları olabiliyor.

onyargilar-bittti-sait-bayram-4.png

Tabi bu ön yargılar buraya geldikleri zaman büyük ölçüde kırılıyor. Çünkü geldikleri zaman hayal ettikleri manzarayla, gördükleri manzara bir olmuyor. Şehre baktığınızda oldukça gelişmiş bir şehir, bu kadar gelişmiş bir şehir beklemiyorlar doğrusu. Sık sık bölgeye geldiğim için Diyarbakır’ı yakından biliyorum” dedi.

onyargilar-bittti-sait-bayram-1.png

“Diyarbakır’ın tarihi ve güzel yerleri var”

Adana’da öğretmenlik yapan Yasemin Öztürk, Diyarbakır’a ilk gelişim. GAP turu yapmayı düşünüyorduk. Adana’da görev yapıyorduk. Önce yakın yerleri görmeyi istedik. Kafilemizde farklı meslek grupları da var. Diyarbakır çok güzel, beğendik. Tarihi güzel yerleri var. Daha yeni başladık gezmeye Mardin’den geldik. Bu ikinci şehrimiz. İnşallah buradan Şanlıurfa’ya gideceğiz” diye konuştu.

onyargilar-bittti-sait-bayram-2.png

“Eşim bana sürpriz yaptı”

Mahmut Ayşin ise, Adana’dan geldiklerine işaret ederek, “Mezopotamya’nın en ince ayrıntılarına kadar tur rehberimizle birlikte bir gezi düzenledik. İki gün önce benim doğum günümdü. Eşim sürpriz hazırlamış, buraya geleceğimden hiç haberim yoktu. Eşime çok teşekkür ediyorum. Diyarbakır’a ilk gelişim. İnşallah bu son olmaz. Daha önce iş için gelmiştim bölgeye şimdi tur için geldik. Burayı çok seviyoruz. Kendimiz Adanalıyız. Diyarbakır da bizim kentimiz. Buranın halkından ve insanından çok memnunuz. Herkese saygı ve sevgimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.