VİDEO - Diyarbakır’da 13 yıldır temizlenmeyen gölet risk taşıyor

VİDEO - Diyarbakır’da 13 yıldır temizlenmeyen gölet risk taşıyor
Diyarbakır Çınar ilçesinde 2007’de yapılan gölet bakım ve temizliği yapılmadığından çevreye ve  canlılara zarar veriyor.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Çınar ilçesi Beneklitaş köyünde 13 yıl önce yapılan gölette yeteri tedbirin alınmaması birçok sorunu beraberinde getirdi. Birçok balığın telef olduğu gölette, tarım arazileri ve mezarlıklar zarar gördü.  Köyde yaşayan vatandaşlar, yeteri önlemin alınmaması durumunda göletin patlama riski olduğunu belirti.

“Seneye sonbaharda temizleriz”

Söz konusu durumu defalarca ilgili birimlere bildirdiklerini belirten köy sakinlerinden Servet Aydın: “ Defalarca muhtar köylü hem ilçe yönetimine hem de büyükşehir belediyesine dilekçe ve bizzat sözlü iletildi. DSİ’ye de iletildi. Bize verilen cevap “Seneye sonbaharda temizleriz” oldu. İki yıldı göletin tahliye borusu toprak kayması nedenile zorlamadan dolayı su kaçıyordu en kapak kısmının tümüyle kopması sonucunda erken su kaybından dolayı gölete su kalmadığından dolayı tonlarca balığın telef olmasına neden oldu. Ayrıca salgın döneminde iş daha ağır bir hal aldı. Kötü kokudan ve göletin kirli olması hastalıkları da tetikliyor. Bu sene önlem alınmasa göletin patlama riski var.  Göletin önündeki tarım arazileri ve mezarlıklar zarar görür. Konu hakkında ilgili birimlerden acil yardım bekliyoruz.” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.