VİDEO - Diyarbakır’da 250 öğrenci doğa ile buluştu

VİDEO - Diyarbakır’da 250 öğrenci doğa ile buluştu
Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, kentteki 5 okuldan seçilen 250 öğrenciye yönelik ‘Dersimiz Doğa’ eğitimi verildi.

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - Büyükşehir Öğretmenevi Deve geçidi Sosyal Tesislerinde düzenlenen etkinlikte doğa ile buluşan öğrencilerin, 15 farklı atölye ile doğa ortamında bitkileri ve ekosistemi tanıması hedefleniyor.

250-ogrenci-doga-ile-bulustu-1.jpg

Diyarbakır’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, öğrencilerin gelişimlerine ve sosyal faaliyetlerine katkı sunmak amacıyla, ‘Dersimiz Doğa’ adlı bir etkinlik düzenlendi. 1 gün sürecek etkinliğe katılan 5 okuldan 250 öğrencinin doğal ortamda gönüllerince eğlenmeleri için çeşitli etkinlikler düzenlendi.

250-ogrenci-doga-ile-bulustu-2.jpg

Büyükşehir Öğretmenevi Devegeçidi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen etkinliklerde, bitki besleme ve meyve yetiştiriciliği, kamp çadırı kurma ve kampçılık, oyuncağımı kendim yapıyorum (çamur atölyesi), doğada sanat (doğadaki malzemeler ile sanat etkinliği), doğada ateş yakmak (magnezyum çubuğu-taş), renkli taşlar atölyesi, doğada ilk yardım, oryantiring, doğada yön bulma, Survivor Parkuru, okçuluk, halat çekme oyunu, mikroskop ile doğadaki bitki ve hayvanları inceleme gibi atölyeler düzenlendi.

250-ogrenci-doga-ile-bulustu-3.jpg

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, 15 farklı atölye ile öğrencilerin doğa ortamında bitkileri ve ekosistemi tanıyacak, gözlem yapacak, doğa ve çevre bilincine sahip olacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.