VİDEO - Diyarbakır’da 35 bin Minik öğrenci sporla buluşacak

Diyarbakır’da ilkokul 3. Sınıf öğrencilerine yönelik Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın hayata geçirdiği "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi” başlatıldı.

35 bin çocuk spor taramasında buluşuyor

TİGRİS HABER - Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdür vekili Aydın Çetin, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın hayata geçirdiği proje kapsamında, başta Diyarbakır olmak üzere tüm yakın ilçelerden toplam 35 bine yakın ilköğretim 3. sınıf öğrencileri için yetenek taraması başlatıldığını belirterek, Bu tarama kapsamında başarılı olan öğrenciler için temel spor eğitimlerine tecrübeli uzman eğitmenler ve antrenörleriyle 14 Haziran 2024 tarihine kadar hizmet vereceklerini açıkladı.

diyarbakirda-35-bin-minik-1.jpg

Hedef; 33 bin öğrenciye ulaşmak

Tarama ile Diyarbakır ve çevre ilçe ile köylerinde toplam 35 bin ilköğretim çağındaki çocuklara ulaşmayı hedeflendiğine işaret eden Çetin, şöyle dedi:

diyarbakirda-35-bin-minik-2.jpg

“Diyarbakır ili ve 13 merkez çevre ilçe ve köylerde Yapılacak olan değerlendirmeler ve temel spor eğitimleri ile çocukların yeteneklerine göre spor dalları yönlendirilecek. Öncelikli olarak bünyemizde bulunan Kayapınar Spor tesislerimizde ve Şehitlik Köşkler spor salonlarımız olmak üzere merkez taraması yapıldıktan sonra ilçeler ve daha sonra taşımalı olarak köy ilkokullarında devam edecek. Asıl hedef Türkiye genelinde çocukların sporla tanıştırarak onlara sporu sevdirip, yetenekli olanların üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerine imkân sağlamaktır.

diyarbakirda-35-bin-minik-3.jpg

19 bin öğrenciye ulaşıldı

Bu anlamda geçen yıl yaptığımız yetenek taramasında yüzde 68 gibi bir oranla 19 bine yakın öğrenciye ulaştık. Bu yıl bu hedefimize yeni kurulan mobil Tarama test araçlarımızla başta Diyarbakır ve merkez ilçeler, köy ve ulaşılması zor olan mezralara hizmet vermeye devam edeceğiz.”

diyarbakirda-35-bin-minik-4.jpg

Çetin, Diyarbakır Gençlik ve Spor il Müdürlüğünün bünyesindeki Uzman Antrenörler eşliğinde yapılan yetenek taramasında yapılan testler ve ölçümlerin Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın veri havuzunda toplanacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.