Diyarbakır’da 4 çocuklu aile parkta yatıp kalkıyor

Diyarbakır’da 4 çocuklu aile parkta yatıp kalkıyor
Diyarbakır'da kağıt toplayıcılığı yaparak geçimini sağlayan 4 çocuklu Oynar ailesi, depremde ağır hasar gören evlerini boşalttıktan sonra kiraladıkları ve bir süre yaşamlarını sürdürdükleri depodan da çıkmak zorunda kaldı.

Mahsum KARA - Özel Haber

TİGRİS HABER - Diyarbakır'da kağıt toplayıcılığı yaparak geçimini sağlayan 4 çocuklu Oynar ailesi, depremde ağır hasar gören evlerini boşalttıktan sonra kiraladıkları ve bir süre yaşamlarını sürdürdükleri depodan da çıkmak zorunda kaldı. Yüksek kiralar nedeniyle ev bulamayan Oynar ailesi, çocuklarıyla birlikte 6 gündür parkalarda yatıp kalkıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır’da depremzede ailelerin barınma sorunu devam ediyor. 4 çocuklu Sezer (27) ve Hediye Oynar (26) çifti kentte barınma sorunu yaşayan çok sayıdaki ailelerden sadece biri. Depremde Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesindeki ağır hasar alan evlerini boşaltan Oynar ailesi, 2 ay çadırda kaldıktan sonra, kiraladıkları depodan çıkmaz zorunda kaldı. Kentte günden güne büyüyen yüksek kira fiyatları nedeniyle ev bulamayan aile 6 gündür çocuklarıyla birlikte parkalarda kalmak zorunda kaldı.

parkta-kalan-aile-3.jpegÇocuklarım için endişeliyim

Yüksek kiralardan dolayı ev bulamadıklarını ifade eden Hediye Oynar, yetkililerin bir an önce kendilerine yardım eli uzatmasını istiyor. Küçük yaştaki çocukları için endişeli olduklarını belirten Oynar, "En büyük çocuğum 9, en küçük çocuğum ise 1 yaşında. 6 gündür sokaktayız. Belediye yetkilileri gelip bizi 15 günlüğüne belediyenin misafirhanesine yerleştirdi, ama misafirhaneden çok hasta bakım yeriydi. Misafirhanede kalanların hepsi kanser hastasıydı. Çocuklarımdan dolayı orda kalamadım. Tek isteğim, çocuklarımla birlikte başımızı sokacak bir ev” diye konuştu.

parkta-kalan-aile-4.jpegDevletimiz bize sahip çıksın

Depremzedeler için yapılan konteynerler için başvuru yaptıklarını, başvuruda olumlu bir sonuç alamadıklarını söyleyen Oynar, "Bizde depremzedeyiz, devletimiz bize sahip çıksın. Gerçekten çok zor durumdayız. Günlerdir parklarda yatıp kalkıyoruz. Bize yardım eli uzansın, tek isteğimiz budur" diyerek yetkililerden yardım istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum