VİDEO - Diyarbakır’da 69 göçmen yakalandı

VİDEO - Diyarbakır’da 69 göçmen yakalandı
Van’da yasa dışı yollarla İstanbul’a gitmek isteyen 69 göçmen Diyarbakır’da jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

Diyarbakır Valiliği, kaçak yollarla İstanbul’a gitmek isterken yakalanan göçmenlerle ilgili yazılı bir açıklama yapıt. Yapılan yazılı açıklamada, “İl Jandarma Komutanlığı tarafından Kayapınar ilçesi Pirinçlik Jandarma Karakol Komutanlığı önündeki Yol Kontrol ve Arama Noktasında, 08 Kasım 2019 Cuma günü icra edilen yol kontrol ve arama faaliyeti esnasında; Pirinçlik Mahallesinden Diyarbakır-Şanlıurfa karayoluna bağlanan yolda iki adet aracın farları söndürerek peş peşe geldiğinin görülmesi üzerine devriye kuvvetince belirtilen bölgeye intikal edilmiştir.

Söz konusu araçlar devriye personelince durdurulmak istenmiş fakat araç şoförleri yapılan ikazlara uymayarak araçları tarla yollarına sürmüşlerdir. Yapılan takip sonrasında araçlar yakalanmıştır.

Araçlar içerisinde yapılan incelemede ve şahıslar ile yapılan mülakatta; toplam 69 yabancı uyruklu şahsın (44 Afgan, 14 Bangladeş, 9 Pakistan, 1 Mynmar ve 1 Filistin) olduğu, şahısların İran ülkesinden Van iline giriş yaptıkları, buradan ise Tatvan ilçesi üzerinden İstanbul iline geçmeye çalıştıkları, araç şoförlerinin her şahıstan 800-1.200 Dolar aralığında para aldığı, araç şoförlerinin yakalanacaklarını anlayınca araçtan kaçarak uzaklaştıkları tespit edilmiştir.

Şüpheli şahısların kaçmış oldukları istikamette yapılan kontrollerde, tarla içerisinde kayalıkların arkasına gizlendiği görülen M.S.A. isimli şahıs yakalanmıştır. Diğer şüphelinin yapılan kontrollerde izine rastlanılmamış, kimlik tespiti ve yakalama çalışmalarına devam edilmektedir. Olayla ilgili olarak, Diyarbakır İl Göç idaresi Müdürlüğü ile koordineli olarak adli ve idari işlemlere başlanılmıştır.

Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik yürütülen adli ve mülki görevlere artan bir azim ve kararlılıkla aralıksız olarak devam edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.