VİDEO - Diyarbakır’da bir hastanede korona virüse davetiye

VİDEO - Diyarbakır’da bir hastanede korona virüse davetiye
Korona virüs vaka sayılarının yüksek olduğu kentlerin başında gelen Diyarbakır’da bir hastane içerisinde çekilen görüntüler, korona virüsün yayılma hızının nedenlerini ortaya serdi.

GRİS HABER - Tedavi olmak için hastanenin acil servisine giden bir vatandaşın cep telefonuna yansıyan görüntülerde sosyal mesafe, temizlik ve hijyen kurlarının hiçe sayıldığı görüldü.

Diyarbakır’da sokağa çıkma kısıtlamaları da korona virüs vaka sayılarında en az olan kentlerin başında gelirken, 65 yaş üstü ve kronik hasatlıkları bulunanlar ile 20 yaş altı gençlerin sokağa çıkma kısıtlamaları kalkması sonrası ve normalleşme süreciyle beraber kentte ciddi oranda vaka sayılarında hızlı artış yaşandı.

Vaka sayılarının artmasıyla birçok önlem alınırken, bu önlemlerin başında maske, sosyal mesafe ve hijyen kurlarına uyuması oldu. Diyarbakır’da her gün yüzlerce vatandaşın tedavi olmak ve hastalarını görmek için gittiği Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesin de sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarına uyulmadığı bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Sosyal mesafe ve hijyen yok

Kronik hastalığı sebebiyle hastanenin acil servisine başvuran Baran D. İsimli hasta, hastanede gördüklerinin karşısında acil servis otomasyonun da tedavi olmak için aldığı fişi iptal ederek cep telefonu ile etrafı çekti. Söz konusu görüntülerde sosyal mesafe hiçe sayıldığı ve hijyen kurallarına uyulmadığı kameraya anbe an yansırken, Baran D. İsimli vatandaş durumu Sağlık Bakanlığına da bildirdiğini ve hastanede hijyen ile sosyal mesafe ve görevlilerin görevlerini yerine getirmediği konusunda şikayet ettiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum