VİDEO - Diyarbakır’da çocuk hastalar için ek poliklinik oluşturuldu

VİDEO - Diyarbakır’da çocuk hastalar için ek poliklinik oluşturuldu
Diyarbakır Araştırma Hastanesi’ne bağlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde çocuk hastalarda görülen grip vakaları sonrası hastane yönetimi n akşam mesai saatleri sonrası acil serviste ek poliklinik hizmeti vermeye başladı.

TİGRİS HABER - Koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesi sonrası maske mesafe kurallarına uyulmaması sonrası çocuklarda grip vakalarının arttığını belirten Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç Dr. Muhammet Asena, “Bilindiği üzere influenza yani grip virüsü yakın zamanda çocuk hastalarımızda bayağı önemli bir problem teşkil etti ve hastalarımız son 2 veya 3 yıldır korona virüsten dolayı maske mesafeye kuralları sonrası çoklu influenza yükünü daha önce görmedikleri için bizim bilinen bir hafta, iki hafta süren grip vakalarımız bir aya kadar uzadı ve bu da acillerimizde ciddi bir çocuk hasta yükü oluşturdu” dedi.

“40 personelimizle hizmet vermekteyiz"

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Sorumlu Başhekimi Uzman Dr. Berat Çolak, mevsim geçişlerinde özellikle çocuk acilinde başvuru sayısının artmakta olduğunu ifade etti. Dr. Çolak, “Bizler de bununla birlikte hastalarımızın mağdur olmaması için akşam polikliniğini hizmeti vermeye başladık. Özellikle acile başvuran hastalarımıza müdahale gerektirmeyen hastalarımıza akşam polikliniğini de uzman hekime yönlendirmekteyiz. Acil servisimizde 7’si hekim, 15’i hemşire ve diğer sağlık çalışanlarıyla birlikte toplam 40 personelimizle hizmet vermekteyiz” şeklinde konuştu. (İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.