VİDEO - Diyarbakır’da doktora bıçaklı saldırı

VİDEO - Diyarbakır’da doktora bıçaklı saldırı
Diyarbakır’da psikolojik sorunları olduğu belirtilen bir kadın, diyet programı uygulayan doktoru el ve omzundan bıçakla yaraladı. Gözaltına alınan H.E adlı kadın sağlık merkezindeki iki doktor odasını da tahrip etti.

Mahsun Rençber - Özel

TİGRİS HABER - Edinilen bilgilere göre, 39 yaşındaki H.E adlı kadın önceki gün Kayapınar İlçesi’nde bulunan Lunapark Aile Sağlık Merkezine gelerek muayene oldu. Muayene sonrası Doktor Aziz Tanelçi, şekerinin yüksek olduğunu belirterek H.E’nin diyet yapması gerektiğini söyledi. Duruma sinirlenen H.E doktora, “Bu diyet beni öldürür” diyerek tepki gösterdi. Tartışmanın büyümesi üzerine Tanelçi ve H.E bir birinden şikayetçi olunca, soluğu karakolda aldılar.  

Kadın saldırgan sağlık merkezini tahrip etti

Dün yaşanan tartışmanın ardından H.E adlı kadın, bu sabah elinde iki bıçakla Aile Sağlık Merkezine gelerek doktor Aziz Tanelçi’yi bekledi. Dr. Tanelçi’nin odaya girmesiyle H.E adlı kadın elindeki bıçakla saldırmaya başladı. Saldırı sırasında Dr. Tanelçi, eline ve omzuna aldığı bıçak darbeleri ile yaralandı. Saldırıyı gören doktor ve sağlık çalışanları kadına müdahale ederek boş bir odaya kilitledi. H.E adlı kadın, doktor odasındaki sedye, bilgisayarlar ve tüm malzemeleri tahrip etti. Kapıyı kırıp dışarı çıkan H.E başka bir doktor odasına girip aynı şekilde içerdeki malzemeleri kırarak kullanılamaz hale getirdi.

Yaralanan Dr. Aziz Tanelçi arkadaşlarının yardımı ile hastaneye götürüldü. Ayakta tedavi edilen Tanelçi ifade vermek üzere polis karakoluna gitti, H.E’den şikâyetçi oldu.  Polis, olaydan kısa bir süre sonra H.E’yi gözaltına aldı. H.E’nin psikolojik sorunları olduğu belirtildi.

doktor-saldiri-tigris.jpg

Bıçakla doktoru beklemiş

Sağlık merkezinde görevli Dr. İsmail Apaçık, sağlıkta şiddetin tüm boyutlarıyla devam ettiğini belirterek, “Maalesef bu şiddet, bu sabah bir doktor arkadaşa karşı devam etti. Bıçaklı ve ölüme yönelik bir saldırıydı. Arkadaşımız yaralı bir halde hastaneye gitti. Dikişler atıldı, ondan sonra eve taburcu edildi. Psikolojik tedavi gören bir kadın dün muayeneye geldi. Tartışma yaşandı, daha sonra karakolluk oldular. Şikayetçi oldular birbirinden. Sabahın erken saatlerinde sağlık ocağının önüne bıçakla gelip doktor arkadaşımız Aziz Bey’i beklemişti. Aziz bey içeri geldikten sonra bıçakla saldırmış. Arkadaşlarımız saldırıyı engellemek için araya girdi. Ama tüm sağlık ocağı darmadağın edildi. Burayı savaş alanına çevirdikten sonra evine gitti. Bunu yapan 39 yaşında bir kadın hasta. Kayıtlara göre psikolojik ilaçlar kullanan biri” şeklinde konuştu.

doktor-saldiri-tigris2.jpgDiyet programına sinirlendi

Apaçık, H.E adlı kadının bir süre önce sağlık ocağına gelip tahlil verdiğini belirterek, “Şekeri yüksek çıkınca doktor arkadaşımız dikkat etmesi konusunda tavsiyelerde bulundu. Yürüyüş yap, perhiz yap gibi tavsiyeler. Ondan sonra gelip doktora ‘sen beni ölüme terk ettin’ deyip saldırdı” bilgisini verdi.

Sağlık merkezinde görevli hemşire ise, “Sağlıkta şiddet her gün devam ediyor. Sağlıkta şiddet yasasının uygulanması gerekiyor artık.  Sağlıkçılar sahipsiz değil bu topluma hizmet verenlerdir. Sadece burada değil tüm Türkiye’de bu olaylar yaşanıyor. Bunun önüne geçilmesi için sağlıkta şiddet yasasının çıkması lazım” çağrısında bulundu.

 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum