VİDEO-Diyarbakır’da festival haftası

VİDEO-Diyarbakır’da festival haftası
Diyarbakır’da Mordem Sanat ‘Geçmişte Bırakma Geleceğe Taşı’ adını verdikleri ‘Solo Fest 3’ festivaliyle sanatseverlerin karşısına çıkıyor.

Mümin Ağcakaya-Özel

TİGRİS HABER- İran, Azerbaycan’la birlikte Batman, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır’dan sanatçıların katılacağı tiyatro, panel ve atölye çalışmalarının yapılacağı sanatsal etkinlikler 1-8 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek.

Bando eşliğinde bir yürüyüşle başlayan festival açılışında halaylar çekildi. Özellikle çocukların ilgisini çekecek olan kuklalar da sokak gösterisinde yer aldı.

Geçmişte bırakma geleceğe taşı’

30 Ekim 8 Kasım 2022 tarihleri arasında 3. Gerçekleşecek olan ‘SoloFest3’ ‘Geçmişte Bırakma Geleceğe Taşı’ Festivalinde Yurt dışından ve Türkiye’den katılımlarla devam edecektir. Yurt dışından İran (Urmiye, Tahran), Azerbaycan (Bakü), Hollanda (Amsterdam)’dan gelecek olan sanatçıların yanında; Türkiye’den ise (İzmir, İstanbul, Batman, Ankara ve Diyarbakır’dan) gelecek 37 katılımcı festivale ayrı bir renk ve zenginlik katacaktır. Festivalde Çağdaş Dans, Geleneksel Anlatı Türleri, Performans, Monodram ve Çağdaş Ritüel gibi gösterimler sunulacaktır. Festival boyunca ayrıca panel, söyleşi, atölye çalışmaları ve oyunlardan oluşan 16 etkinlik gerçekleştirilecektir.

whatsapp-image-2022-10-31-at-14-36-00.jpeg

Mordem Sanatın yöneticilerinden sanatçı Barış Işık festival çalışmalarıyla ilgili olarak;

“ Gerçekleştirdiğimiz 1.ve 2. Festivalimizden sonra şöyle şeyler deneyimler edindik. Özellikle birbirlerini tanıyan sanatçıların ortak işler çıkarmasına yönelik gelişmeler oldu. Bazı gruplar birbirleriyle ortak işler çıkarmaya başladılar. Bu festivalleri yaparken bizim networkumuz gelişti. İlk iki festivalde biz daha çok grupları araştırarak, grupları davet ederek çalıştık. Gerçekleştireceğimiz bu festivalde ise açık bir çağrıda bulunduk. Bu çağrıyla 38 oyun başvurdu. Bu beklediğimizin çok üstündeydi. Biz de festivalin bu seneki konusuna uygun olan “Geçmişte Bırakma Geleceğe Taşı” konusunu kapsayacak bir içerik hazırladık. Oyunlarımızı da ona göre seçtik.”

Askıda bilet

“Ayrıca yaşanan ekonomik sorunlardan dolayı sanata ve sanatçıya destek olunması açısından da ‘Askıda Bilet’ uygulamasıyla kendisi gelemese bile sanat çalışmalarımıza hem katkı hem de maddi durumu iyi olmayanların gelip oyunları izlemesi için de böyle bir uygulama yoluna gittik.”

img-9288.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.