VİDEO - Diyarbakır’da kaderine terk bir yaşam

VİDEO - Diyarbakır’da kaderine terk bir yaşam
Şansızlık doğuştan başlar mı? Başlıyormuş. Doğarken sağlık problemleri ile dünyaya ‘merhaba’ dedi Şeyhmus Beytekin. Hem kalın hem de ince bağırsağındaki sorun nedeniyle idrarını sadece kalın bağırsak yoluyla dışarı atabiliyor Şeyhmus.

Mümin Ağcakaya - Özel

TİGRİS HABER - Yıllarca bu şekilde süren yaşamın acımasızlığı 41 yaşındaki Şeyhmus’u tek başına, tek odalı bir evde yaşamaya mahkûm ediyor. Önceleri kardeşleri ve annesinin desteğini alarak yaşamını sürdüren Şeyhmus’un başka hastalıkları da ortaya çıkınca, yaşamını desteksiz sürdürmesi de artık mümkün gibi görünmüyor. Bu yüzden evde bakım hizmetinden yararlanmak istiyor Şeyhmus, Devletten bu konuda yardım bekliyor.

Gelelim Şeyhmus’un hastane ve bakım hikâyesine;

Dağkapı Selahattin Eyyubi Hastanede kendisine %70 engelli raporu veriliyor. İtiraz üzerine gittiği Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesinde raporu %81 engelli çıkıyor. Ancak raporuna ağır engelli şerhi düşülmediği için evde bakım hizmetlerinden yararlanamıyor. Durumunu yeterince ifade edemediği için. Yeterli tedaviyi de göremiyor. Kas erimesi de olduğu için evde yatalak durumuna düşüyor.

baytekin-tigris.jpg

Engelli maaşından gelen para ile tek odalı evde kirada kalan Şeyhmus’a Bağlar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yapılan yemek yardımı pandemiden dolayı kısıtlamaların azalmasından dolayı iki hafta önce kesiliyor.

Önce kardeşleri sonra annesi yalnız bırakınca Şeyhmus’un tek seçeneği Devlete seslenmek oluyor. Tek odalı evde tek başına kalan, kas erimesinden dolayı da yarı yatalak ve bakıma muhtaç durumda olan Şeyhmus, tedavi olmak ve bakım hizmetlerinden yararlanmak istiyor, yurttaş olarak dikkate alınmak istiyor.

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.