VİDEO - Diyarbakır’da kartpostallık kar manzaraları

VİDEO - Diyarbakır’da kartpostallık kar manzaraları
Diyarbakır uzun yıllar bu kadar yoğun kar görmedi. Yoğun kar yağışı bir taraftan kenti ve çevresini teslim aldı, hayatı felce uğrattı, diğer yandan kartpostallık manzara ve görüntülerin ortaya çıkmasına zemin hazırladı.

Mümin Ağcakaya

TİGRİS HABER - Özellikle tarihi sur ilçesi ve çevresinde, Hevsel Bahçelerinde, Ongözlü köprü ve çevresinde ortaya muhteşem manzaralar çıkarken, doğanın bu doğal görüntülerini kaydetmek için meraklılar fırsatı kaçırmadı. Soğuk havaya rağmen, bu anlar fotoğraflandı.

kar-tigris5.jpg

Yıllardır yoğun kar yağışına tanıklık edemeyen Diyarbakırlılar, soğuğa rağmen, karın keyfini çıkarmaya çalıştı. Sabah uyandıklarında her tarafı bembeyaz örtüyle gören gençler ve çocuklar; ya kartopu oynadı ya da kardan adam yapmaya çalıştı. Çünkü daha önceden sadece ekranlardan ya da uzak dağlardan izledikleri kar ilk defa kente bu kadar yağınca keyfini çıkarmaya çalıştılar.

kar-tigris6.jpg

Daha önce kardan adam yapmayan gençler, kardan adam yapmaya çalıştılar. Yaptıkları her ne kadar ‘ kardan adama’ benzemese de çok eğlendiler.

kar-tigris2.jpg

Keçi Burcundan kar altındaki Hewsel Bahçelerine, On Gözlü Köprüden Diyarbakır Surlarını seyretmeye doyum olmadı.

kar-tigris4.jpg

Soğuğa rağmen birçok kişi telefonları ya da fotoğraf makineleriyle birbirinden güzel fotoğraflar çektiler. Bu anları kayda geçtiler.

kar-tigris7.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.