VİDEO - Diyarbakır’da köylülere "kaçak elektrik" darbı!

VİDEO - Diyarbakır’da köylülere "kaçak elektrik" darbı!
Diyarbakır’ın Çınar ilçesi Yaprakbaşı mahallesinde ikamet eden vatandaşlar, “kaçak elektrik” kullandıkları gerekçesiyle DEDAŞ ekiplerinin şikâyeti üzerine köye gelen Jandarma ekiplerinin şiddetine maruz kaldıklarını iddia ettiler.

Norşin Öncel

TİGRİS HABER - Çınar ilçesi Yaprakbaşı mahallesinde ikamet eden vatandaşlar, “kaçak elektrik” kullandıkları gerekçesiyle DEDAŞ ve Jandarma ekiplerinin şiddetine maruz kaldıklarını iddia ettiler. DEDAŞ’ın yazdığı cezalardan yorulduklarını ve bunun üzerine dava açtıklarını ifade eden köylülerden biri davayı geri çekmeleri için DEDAŞ ve jandarmadan baskı gördüklerini söyleyerek: “Bize haksız yere ceza yazdılar, biz de mahkemeye verdik. Gelip elektriğimizi kestiler. Bununla da sınırlı kalmadılar, köyü basıp kadın, çocuk demeden herkesi darp ettiler. Çocukların bulunduğu alanlara biber gazı attılar, çocuklar nefessiz kaldı” dedi.

Şikâyetlerini geri çekmeyeceklerini söyleyen köylüler, DEDAŞ’ın haksız uygulamalarının son bulmasını istiyor.

“Tarımsal sulamada kaçak elektrik tespit edildi”

DEDAŞ’tan ulaştığımız yetkililer ise konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Söz konusu köyde yaklaşık bir buçuk ay önce tarımsal sulamada kaçak elektrik tespit edildi. Bunun üzerine birkaç defa köye gitmek isteyen DEDAŞ ekipleri köye alınmadı. Bunun üzerine ekipler jandarma ile beraber kaçak kullanım için köye gitmek durumunda kaldı.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.