VİDEO - Diyarbakır’da sosyal yardım alan vatandaş şikâyetçi

VİDEO - Diyarbakır’da sosyal yardım alan vatandaş şikâyetçi
Sosyal yardım desteği alan vatandaşlar, gittikleri PTT ATM'lerinde uzun süre kuyrukta beklemelerine rağmen paralarını çekemiyor.

Haber: Sait BAYRAM - Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Sosyal yardım desteği alan vatandaşlar, gittikleri PTT ATM'lerinde uzun süre kuyrukta beklemelerine rağmen paralarını çekemiyor. ATM’lere ayda 5 gün aktarılan para kısa sürede bitince, mağduriyet yaşayan vatandaşlar ile PTT görevlileri arasında sıkıntı yaşanıyor.

Diyarbakır merkez ilçelerin farklı noktalarında bulunan 21 adet PTT ATM’lerinde, son yıllarda yeterli para aktarımı yapılmaması, binlerce vatandaşı mağdur ediyor. Sosyal yardım parasını almak için PTT’ye ait bankamatiğin önüne gelerek, parasını çekmeye çalışan vatandaşlar, parayı alamadan geri dönüyor.

PTT nakit sıkıntısı mı çekiyor?

Sosyal yardım alan binlerce vatandaşın olduğu Diyarbakır’da, yardım paralarını almak için PTT ATM’lerine giden vatandaşlar, sürekli ATM’lerde para olmamasından kaynaklı mağdur oluyor. Geçmiş yıllarda Türkiye’nin en çok kar eden kurumlarından biri olan, ancak Varlık Fonuna devrinden sonra sürekli olarak zarar açıklamaları ve likidite sıkıntısı çeken PTT, son yıllarda ATM’lere para aktarımı yapılmıyor. Ayda 5 gün para yatırılan ATM'lerdeki bu para kısa süre içerisinde tükendiği için, haftanın diğer günlerinde vatandaşlar paralarını çekememenin ezikliğini yaşıyor.

Vatandaşlar, PTT çalışanları ile karşı karşıya getiriliyor

Nakit para temin edilememesinden kaynaklı ATM’ler ve PTT merkezlerinde yaşanan nakit sıkıntısı çeken ve bu yüzden mağdur olan vatandaşlar ile muhatap olarak gördükleri personeller arasında zaman zaman tartışmalar yaşanıyor. Vatandaşlar, yetkililerden bu sorunlarının kısa sürede çözülmesi talebinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.