VİDEO - Diyarbakır’da soysal konut umudu

VİDEO - Diyarbakır’da soysal konut umudu
Diyarbakır’da ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar kamu bankalarının açılış saatlerinden önce, şubelerin önüne gelerek başvuru sırası bekliyor.

Haber: Mahsum Kara / Kamera: Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı TOKİ tarafından Türkiye'nin 81 ilinde yapılacak 250 bin sosyal konut projesinin başvuruları devam ediyor. Başvuruların kamu bankaları ve e-devlet üzerinden yapılıyor. Diyarbakırlı vatandaşlar başvuru formlarıyla birlikte günün erken saatlerinde kamu banklarının önünde başvuru yapmayı bekliyor.

Evi olmayanlar için güzel bir proje

Sosyal konut projesinin evi olmayanlar için güzel bir proje olduğunu ifade eden Ali Korkmaz isimli vatandaş, " Zaten geçim sıkıntısı yaşayan insanlar var. İnsanların aldıkları maaş çok az. Artık insanlar kira verir gibi ev sahibi olacaklar. Sosyal konut ödemelerinin 6 ayda bir artması gerekiyor. İnsanlar bu şekilde daha kolay ödeme yapabilirler" dedi.

Bankalarda sorun yaşıyoruz

Yunus Keklik ise, sosyal konut başvuruları sırasında bankalarda sorun yaşadıklarını belirtti. Keklik, “Başvuru yaptığımızda bize içerde çok büyük sıkıntılar çıkartıyorlar. Bize başvuru formu veriyorlar gidin dışarıda doldurun diyorlar. Çocuklarımın okuması için köyden gelip buraya yerleştik. Evim yok kiracıyım. TOKİ'den ev çıktıktan sonra ödemeler katlanarak artarsa ödeme yapma imkânımız olmaz, mecburen borcun altına gireceğiz” dedi.

Tek isteğim ev çıkması

Ev fiyatlarının yüksek olmasından dolayı ev almadıklarını belirten Hamit Şener, sosyal konut projesine başvuru yaptığını söyledi. Şener, "Çok borcum olduğu için kredi bile çekemiyorum. Tek isteğim bana buradan ev çıkmasıdır" dedi.

Ne yapacağımı şaşırdım

Sosyal konut projesi başvurusu reddedilen engelli bir kadın vatandaş ise şunları söyledi; “Evim yok, kaç senedir kirada yaşıyorum, yetimlerim var. Aldığım yetim maaşı ve engelli maaşı var, onlarla ancak geçimimi yapıyorum. Geçen gün geldim başvuru yaptım, başvuru parasını da bir hayır sahibi biri verdi. Parayı yatırdım, akşam eve geldim başvurumu reddetmişler. Geldim nedenini bankaya soruyorum bana TOKİ'ye git sor diyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım” dedi.

Evi olmadığı için sosyal konut projesine başvuru yaptığını söyleyen başka bir vatandaşın tek isteği ise kendisine ev çıkması olduğunu belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.