VİDEO - Diyarbakır’da Ticari Taksilerde POS cihazı krizi

VİDEO - Diyarbakır’da Ticari Taksilerde POS cihazı krizi
Diyarbakır’da Ticari Taksilerdeki POS cihazları, yolcular ile taksiciler arasında tartışmalara neden oldu. Taksiciler, ödenen ücretler üzerinden ek komisyon talep ederken, bu durum yolcuların tepkisini çekiyor.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Taksilerdeki POS cihazları, son dönemde vatandaşlarla taksiciler arasında gerginliğe yol açtı. Taksiciler, kullandıkları cihazlar için ödedikleri komisyonlar nedeniyle, yolculuk ücretleri üzerinden ek komisyon talep etmeye başladı. Bu durum, yolcuların tepkisine yol açıyor.

EK KOMİSYON İSTEMELERİ HAKSIZLIK!

Bir yolcu, "Zaten yüksek ücret ödüyoruz, ek komisyon istemeleri haksızlık" derken, başka bir yolcu, "Ücretler belirli. Neden ek ücret alınıyor, anlamıyorum" şeklinde konuştu.

taks.jpg

TAKSİCİLER: “BU KOMİSYONLAR BİZİM İÇİN GERERKLİ”

Taksiciler ise, bu talebin arkasında yatan gerekçeleri açıklayarak, "Cihazların işletme maliyetleri var. Bu komisyonlar bizim için gerekli" ifadelerini kullandı. Diğer bir taksici ise, "Müşterilerle iletişimde sorun yaşıyoruz. Bu durum hem bizi hem de yolcuları etkiliyor" dedi.

Yolcular, özellikle yüksek fiyatlı seyahatlerde ek komisyon istemenin haksız olduğunu savunurken, taksiciler de cihazların bakım ve kullanım maliyetlerini gerekçe göstererek bu uygulamanın devam etmesi gerektiğini belirtiyor. Sorunun çözümü için yeni düzenlemeler ve netlik bekleniyor. Taksiciler ve vatandaşlar, bir uzlaşma yolunun bulunmasını istedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum