VİDEO - Diyarbakır’da vakalar yüksek, ‘aşı’ çağrıları yapılıyor

VİDEO - Diyarbakır’da vakalar yüksek, ‘aşı’ çağrıları yapılıyor
Diyarbakır’da görev yapan 2 bin 600 imamın yüzde 80’i Covid 19 aşısı olurken, bu oran öğretmenlerde yüzde 71’de kaldı. Eğitim sendikaları okulların 6 Eylül’de başlayabilmesi için öğretmenlere aşı çağrısı yapıyor.

Gönül MORKOÇ - Özel 

İmamlar öğretmenleri solladı!

TİGRİS HABERTürkiye’de Covid-19 hastalığının başladığı 11 Mart 2020 tarihinden bu yana ilköğretim, lise ve üniversitelerde eğitim ve öğretimi sekteye uğradı. Okullar aylarca kapalı kaldı, binlerce öğrenci online eğitimle sınıf bitirdi. Online eğitime ulaşamayan öğrenciler ise, eğitimle yüzleşmeden bir üst sınıfa geçti. Milli Eğitim Bakanlığı okulların 6 Eylül’de açılacağını açıkladı.

Öğretmenlerin yüzde 71’i aşılı

Ancak Diyarbakır’da görev yapan 30 bini aşkın öğretmenin sadece yüzde 71’i aşılı. En yüksek oran ise Kayapınar ilçesinde. Kayapınar’da görev yapan 11 bin 992 öğretmenden 9 bin 316’sı ilk doz aşısını oldu. İkinci dozda bu oran henüz 7 bin 838. Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi Eğitim Sekreteri Hatice Efe, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün açıkladığı verilere göre öğretmenlerde aşılama oranının yüzde 71 olduğunu dile getirdi.

ss2.png

‘Yüzde 90’ın üstüne çıkmalı’

Oranın yüzde 90’ın üzerine çıkmaması halinde online eğitime devam edilebileceği uyarısında bulunan Efe, “ Yüzde 30 halen düşük. Yüz yüze eğitime geçmek için mutlaka aşı olmamız lazım. Çocuklarımızın kaybedecek bir yılı daha yok” dedi. Hatice Efe, eğitimciler arasında aşılama oranının yükselmesi, aşı direncinin kırılması için çalışmalarına hız verdiklerini sözlerine ekledi.

ss1.png

İmamların yüzde 80’i aşılandı

Diyarbakır’da öğretmenlerin aşılanma oranının imamların gerisinde kalması dikkat çekti. Öğretmenlerde yüzde 71 olan aşılama oranı imamlarda yüzde 80’lerde. Diyanet Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, kentte görev yapan 2 bin 600 imamın yüzde 80’inin aşılandığını söyledi. Evsen, filyasyon, vefa destek grupları da dahil, cenaze yıkama işlemine katıldığı için Covid hastalarının durumuna tanıklık ettiğine dikkat çekerek, “Arkadaşlarımız hastalığın ciddiyetini gördüler. Bunun için tedbirli davrandılar” dedi.

Evsen, Diyarbakır’da aşıya direncin kırılması için çalışmalarını sürdürdüklerini, hutbe ve vaazlarda, aşı çağrısı yaptıklarını sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.