VİDEO - Diyarbakır’da yağmur caddeleri göle çevirdi

VİDEO - Diyarbakır’da yağmur caddeleri göle çevirdi
Diyarbakır’da etkili olan sağanak yağış kentin birçok yerinde hayatı olumsuz etkiledi. Bazı alt geçit ve kavşaklarda araçlar ilerlemekte zorlandı, bazı bölgelerde ise iş yerlerini su bastı.

Her yağmurda Oto Center sular altında, DİSKİ yine geç kaldı. DİSKİ’yi arayan site başkanı Mehmet Dönmez, “9’dan beri DİSKİ’yi arıyorum, DİSKİ’ye 50 tane video, 100 tane foto atmışım ama maalesef 5 saattir bize geri dönüşüm sağlayan yok. Bizim halimize bakın, bu rezilliğe bakın” diye tepki gösterdi.

Şiddetli sağanak yağış, Oto Center Sitesi’ndeki dükkanları yine sular altında bıraktı. Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan Oto Center sitesi her yağmurda sular altında kalıyor. Günlerdir aralıksız yağan yağmur, dün geceden beri şiddetini arttırırken, Oto Center sitesi yine su baskınına uğradı.

Oto Center sitesinde bulunan bir çok dükkanı su bastı. Altyapı yetersizliğinden kaynaklı her yağmurda su baskınına uğrayan dükkan sahipleri ise büyük mağduriyet yaşıyor.

Sabah saat 10.00’dan beri DİSKİ’yi aradıklarını belirten site esnafları sorunun çözümü için yetkilileri çağrıda bulundular. Dükkanları su baskınına uğrayan esnaflar kendi imkanları ile biriken suları tahliye etmeye çalışırken, DİSKİ ekipleri ise henüz olay yerine intikal etmediler.

DİSKİ’yi defalarca aradıklarını ancak henüz ekiplerin Oto Center Sitesi’ne ulaşmadığını belirten esnaflar, yaşadıkları mağduriyetin biran önce giderilmesi çağrısında bulundu.

DİSKİ yine geç kaldı

Oto Center Sitesi Başkanı Mehmet Dönmez, su baskınına uğrayan dükkanlardaki mağduriyeti şu sözlerle dile getirdi: Sabahtan beri DİSKİ’yi aramışız, acil olduğunu belirtmişiz, geleceklerini söylediler ama hala gelmediler. Esnaflar olarak perişan haldeyiz. Sabah geldiğimde dükkanlarımızı su bastığını gördüm. 9’dan beri DİSKİ’yi arıyorum, DİSKİ’ye 50 tane video, 100 tane foto atmışım ama maalesef 5 saattir bize geri dönüşüm sağlayan yok. Bizim halimize bakın, bu rezilliğe bakın. Gerçekten şuan hasar gören araçlarımız bile var. Buradan attığım videolar DİSKİ’nin WhatsApp hattında mevcuttur, kontrol edebilirler ama şuana (15: 45) kadar bize geri dönüş sağlanmadı.”

Konu ile ilgili DİSKİ yetkililerine görüşmek istedik, ancak herhangi bir dönüş sağlanmadı.

Yılmaz Yigitler/Özel

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum