VİDEO - Diyarbakır’ın emekçi kadınları adalet istiyor!

VİDEO - Diyarbakır’ın emekçi kadınları adalet istiyor!
Diyarbakır’ın ilk kadın semt pazarında mücadele veren emekçi kadınlar, 25 Aralık Kadına Yönelik Şiddete Mücadele Günü nedeniyle Tigris Haber’e konuştu.

Tigris Haber - Özel

TİGRİS HABER - Birleşmiş Milletlerin 17 Aralık 1999’da ilen ettiği ‘25 Aralık Kadına Yönelik Şiddete Mücadele’ Günü nedeniyle Kayapınar İlçesi’nde bulunan kadın pazarında çalışan emekçi kadınlar gazetemize açıklamalarda bulundu. Her geçen gün artan kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddetin önüne geçebilmek için kesin çözüm isteyen Diyarbakırlı kadınlardan Diyarbakır Bağlar Kadın Pazarcılar Yarımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gazal Tunç, kadına yönelik şiddettin her geçen gün arttığını söyledi.

Biz kime güveneceğiz

Tunç, “Şu anda devlet koruması altında olan bir kadın öldürülüyorsa biz kime güveneceğiz. Bizim güveneceğimiz bir yer kalmadı. Bir kadın sığınma yurduna gidiyorsa ve ailesi baskın yapıp sığınma evinde öldürüyorsa bunun hesabını kimden soracağız” dedi.

pazar-kadin.jpg

Ön kapıdan sokup arka kapıdan çıkarıyorlar

Kadın pazarcılardan Fatma Doğan, kadına yönelik şiddet ve cinayetlere önlem alınacağını zannetmediğini ifade ederek, “Zihniyet bu olduğu sürece hiçbir zaman alınmaz. Ancak kadın kendi önlemini kendisi alır. Ekonomik gücünü eline alarak, kendine güvenerek, korkmadan,  yılmadan ve mücadele ederek yani her konuda sadece kadın kendini korursa olur. Kimse demesin yok adalete sığınayım. Çünkü görüyoruz. Ön kapıdan sokup arka kapıdan çıkarıyorlar “dedi.

pazar-kadin-.jpg

Erkek fiziksel olarak yenebilir ama…

Pazarcılardan Hanım Doğan ise, şiddetin bitmesi gerektiğini ve insanların konuşarak anlaşması gerektiğini vurguladı. Doğan, “Hiçbir insan dayağı ve dövülmeyi hak etmiyor. Bu kadın olsun, erkek olsun ama kadına şiddet uygulanmamalı. Erkek fiziksel olarak bir kadını yenebilir ama başka yönden hiçbir şekilde yenemez “dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.