VİDEO - Diyarbakır’ın Picasso’su ilk sergisini açıyor

VİDEO - Diyarbakır’ın Picasso’su ilk sergisini açıyor
Diyarbakır’ın saklı yeteneklerinden “ressam aşçı” Aziz Başçı, bir yıldır dijital ortamda yaptığı 800’ü aşkın resimden seçtiği 150 eseri, sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

Tigris Haber - Ressam aşçı, ilk sergisine tüm sanatseverleri bekliyor

Sergi hazırlıklarını tamamlayan Aziz Başçı, şöyle konuştu: “Resim tutkumu bir adım öteye taşımak için bugüne kadar dijital ortamda çizdiğim resimlerimden bir seçki hazırladım ve 10 günlük bir sergi ile sanatseverlerle buluşturmaya karar verdim. İl Kültür Müdürlüğü’nün bu sergiyi açmamda büyük katkıları oldu. Umarım sergime olan ilgi, resme olan tutkumu büyütmeme vesile olur. Tüm sanatseverleri bekliyorum.”

r5.jpg

Yıllar sonra da olsa “geleceğin ressamı” ilk sergisini açıyor!

Ortaokul birinci sınıfta hocasının Başçı’ya söylediği “Geleceğin ressamı olacaksın” sözü, on yıllarca süren aşçılık mesleğinin ardından yeniden anlam kazandı. Ortaokul ikinci sınıfta tatsız bir olay yüzünden okulu bırakmak zorunda kalan ve baba mesleği aşçılığa başlayan Başçı, resim çalışmaları ile aşçılığı birlikte nasıl yürüttüğünü de şöyle anlattı:  “Her ne kadar aşçılık yapıyorsam da resim yapmaktan hiçbir zaman kopamadım. Bazı zamanlar lokantada karakalem çalışmaları yapardım. Sonrasında sulu boya, guaj boya ve yağlı boya çalışmaları da yapmaya başladım. Yani her geçen gün kendimi resim alanında geliştiriyordum. Resme zaman ayırdıkça yeteneğim daha iyi bir şekilde açığa çıkıyor ve yaptığım resimler çevremde bulunan insanların beğenisini kazanıyordu. Yaptığım resimlerin beğenilmesi, değer bulması beni resim yapmaya daha da bağlıyordu.”

r.jpg

“Hayatın tüm zorluklarına karşı resim yaparak ayakta kalmaya çalıştım”

Başçı, ekonomik kriz nedeniyle yaşadığı zor günlere dair şöyle konuştu: “Aşçılık yaptığım uzun yıllar boyunca, her fırsatta resim çalışmalarımı sürdürüyordum. Ama son bir yılda resim yapmaya daha çok yoğunlaştım. Çünkü krizden dolayı işlerim yolunda gitmiyordu. Sonunda ekonomik kriz beni işimden etti. Dükkânımı kapatmak zorunda kaldım. Lokantamı devredemeyince dükkândaki malzemeleri ikinci el olarak yok pahasına satmak zorunda kaldım. Çok zor bir süreç geçirdim. Son bir yılda çok sıkıntılar yaşadım. Son 6 aydır, beni hayata bağlayan tek şey resim yapmaktı. Çünkü elimde bir tek o kalmıştı. Hayatın tüm zorluklarına karşı resim yaparak ayakta kalmaya çalıştım. Resim yaptıkça huzur buluyor, hayata karşı güç topluyordum. Diyebilirim ki resim yapmak, hayatın üzerime yıktığı yükün altında kalan ruhumun ilacı olmuştu. Hayatta her şeyimi yitirmiştim; işimi, eşimi, evimi yuvamı ama beni terk etmeyen bir tek resim çizme tutkumdu. Şu anda, ‘benim hayatım resimdir’ diyebilirim. Gece gündüz, her an resim yapıyorum ve ondan asla kopamıyorum.”

r2-001.jpg

“Resim tutkumu bir adım daha öteye taşımak için…”

Sanata tutunarak yaşamını anlamlı kılmaya çalıştığını belirten Başçı, kendisini sergi açmaya götüren yolu da şöyle anlattı: “Resimlerimi birçok ressam arkadaşla ve sanatseverlerle paylaştım ve çok olumlu izlenimleri oldu. Sosyal medya hesaplarım üzerinden de paylaştım ve çok sayıda beğeni aldım. Resim tutkumu bir adım daha öteye taşımak için bugüne kadar dijital ortamda çizdiğim resimlerimden bir sergi açmaya karar verdim. Umarım sergime olan ilgi resme olan tutkumu daha da büyütmeme vesile olur. Tüm sanatseverleri sergime bekliyorum.”

r3-001.jpg

Soyut resim çalışmaları yapan Aziz Başçı’nın, Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde bulunan Saint George Kilisesindeki sergisi 24 Mart Çarşamba günü açılacak ve 10 gün süreyle sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

r4-001.jpg

Ali Abbas Yılmaz / Özel

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.