VİDEO - Diyarbakır'ın tatlıcı esnafı bayrama hazır

VİDEO - Diyarbakır'ın tatlıcı esnafı bayrama hazır
Diyarbakırlı esnaflar, Kurban Bayramı nedeniyle gelecek yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya hazır.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Diyarbakır Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası (DİLTO) Başkanı Haşim Elkaan, Ramazan Bayramı’nda yaşanan aksaklıkların tekerrür etmemesi için gerekli hazırlıkları yaptıklarını belirterek, lokantacı ve tatlıcı esnafının bayram boyunca açık kalarak, yerli ve yabancı misafirlerini ağırlamaya hazır olduklarını söyledi.

Diyarbakırlı esnaflar, Kurban Bayramı nedeniyle gelecek yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya hazır. Ramazan Bayram nedeniyle 9 günlük tatilde 300 bine yakın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği kentte hazırlıksız yakalanan esnaflar, aldıkları tepkiler üzerine bu bayram öncesi misafirlerini ağırlamak üzere bütün hazırlıklarını tamamladı.

Diyarbakır Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası (DİLTO) Odası Başkanı Haşim Elkaan, Ramazan Bayramında yerli ve yabancı turist akınına uğradıklarının altını çizerek, "Hazırlıksız yakalandık. Diyarbakırımız'ın gelişmesinin bir örneğini yaşadık, Gastronomi ve Turizm anlamında. Hazırlıksız olmamıza rağmen biz yine yerli ve yabancı misafirlerimizi elimizden geldiğince ağırladık" dedi.

"Ramazan ayında büyük bir ders aldık!"

Ramazan ayında aldıkları ders ile Kurban Bayramına daha iyi bir şekilde hazır olacaklarına değinen Elkaan, "Bu anlamda tüm esnaflarımızla çalışmalar başlattık. Bu çalışmalarımızın arasında ürünlerimizin hijyen olması, misafirlerimizi iyi bir şekilde karşılamaktır. Yine geçen bayramda yaşadığımız aksaklıklar arasında ürünlerimizin fazla olmasından dolayı esnaflarımız erken kapatıyordu. Bu bayramda biz bunun alt yapı hazırlıklarını tamamladık. Hem bayram arifesinde hem de bayram tüm günü açık olmalarını talep ettik. Bu kurban bayramında tüm Türkiye’yi kucaklamaya karşılamaya hazırız. Ramazan bayramında yaşanan aksaklıklar Kurban bayramında kesinlikle olmayacaktır. Hazırız. Hazır olmamızın yanı sıra kendimizi hizmet ve sunum bu anlamında da geliştirdik" dedi.

"Tatlılara yoğun talep bekliyoruz"

Kurban Bayram’ında kadayıf ve baklavaya yoğun bir talep olacağını tahmin ettiklerini anlatan Elkaan, "Tatlılarımız normalde bayram arifesi patlama yapması bekleniyordu. Özellikle kadayıf satışlarında rekor kırılması bekleniyordu. Ramazan Bayramı süresince biz o patlamayı yaptık. Genelde biz arife günleri tatlı satışlarında patlama olmadı. Ama Ramazan Bayramı süresince kentimize gelen yerli ve yabancı misafirlerimizle o açığı kapattık. Diyarbakır’da 300-400 tatlıcı esnafımız var. Tonaja vurduğumuz zaman bu yüksek miktarlara geliyor. Tonaj olarak bir rakam vermek doğru olmaz. Yoğun bir talep bekliyoruz. Arife günü satılsa da satılmazsa da Kurban Bayramı süresince bu patlamayı yaşayacağımızı umut ediyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum