VİDEO - Diyarbakır'ın tek kadın basketbol takımından ilk galibiyet

VİDEO - Diyarbakır'ın tek kadın basketbol takımından ilk galibiyet
Diyarbakır'ın tek basketbol kadın takımı olan Dicle 21 SK, bölgesel lig’de mücadele vermeye başladı. Diyarbakır’ın kadın basketbol takımı, ilk maçında rakibi Adana BSB'yi yenerek ilk galibiyeti aldı.

Serhat Özdemir/ Özel Haber

TİGRİS HABER - Kentte önceden kadın basketbol takımları kurulsa da daha sonrasında kapandı. Diyarbakırlı Mustafa Örnek, sporcu olan eşiyle beraber takım kurmaya karar verdi. Örnek, Dicle 21 SK Kadın basketbol takımını kurdu. Takım bir süredir antrenmanlar yaparak maçlara hazırlanıyor. Bölgesel ligde olan Dicle 21 SK ilk maçına çıktı.

kadin-basketbol-takimi-1.jpeg

Yenişehir ilçesi Şehitlik mahallesinde basketbol sahasında oynanan ilk maçına çıkan Dicle 21 SK, Adana Büyükşehir Belediye kadın basketbol takımını misafir etti. Dicle 21SK, rakibi Adana BSB'yi 103 - 48 skorla mağlup ederek, ilk galibiyetini aldı.

kadin-basketbol-takimi-3.jpeg

'Şampiyonluğu hedefledik'

Kulüp kurucu Başkanı Mustafa Örnek, bölgesel ligde şampiyon olmayı ardından üst liglere çıkmayı hedeflediklerini ifade ederek şunları kaydetti;

kadin-basketbol-takimi-2.jpeg

" Bu sezon, eşimin de sporcu olması vesilesiyle Diyarbakır'a hizmet adına bu kulübü kurduk. Doğu ve Güneydoğunun tek basketbol takımıdır. Şampiyonluğu hedefledik. Bölgesel ligde şampiyon olup süper lige kadar gitmeyi düşünüyoruz. Daha önce kentte bu şekilde kulüpler kurulmuştu fakat devamı gelmedi. Bizler bu hizmeti yapacağımıza inanıyoruz. İlk maçımızı oynadık, önümüzdeki hafta ise Mersin'i konuk edeceğiz. Gençlerimizi, kadınlarımızı spora teşvik etmeye çalışıyoruz. Antrenmanlarımızı izlemeye davet ediyoruz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum