VİDEO - Diyarbakır’ın tek kadın katmer ustası: Kadınlar üstlerindeki baskıyı kırsın!

VİDEO - Diyarbakır’ın tek kadın katmer ustası: Kadınlar üstlerindeki baskıyı kırsın!
Diyarbakır’ın tek kadın katmer ustası 19 yaşındaki Nermin Tungaç, kadınlara seslenerek, “Üzerinizdeki baskıyı kırarak hep ileriye doğru adım atın” dedi.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Nermin Tungaç, Diyarbakır’ın tek kadın katmer ustası ve genç yaşına rağmen erkek ustalara taş çıkarıyor. 19 yaşındaki Tungaç, 5 yıl önce abisinin çalıştığı katmerci dükkanında serüvenine başladı. Şuan da çalıştığı işletmede hamur açarken adeta şov yapıyor.

Gece mesaisi yaparak usta oldu

Tungaç, abi mesleği olan katmeri, geceleri müşterinin olmadığı zamanlarda mesai harcayarak öğrendiğini söyleyerek, “Ben mesleği abimden öğrendim. Abim bu işin içindeydi. Güzel bir mesleğim var. Abimin eline bakarak öğrendim. 5 yıldır bu işin içindeyim. Abim hamuru bana verdi, normalde tam öğrenene kadar vermezler. Bende yavaş yavaş öğrendim. Geceleri kimse olmadığı zaman hamur açıyordum. Benim için bir zorluğu yok bu işin. Başlarda zor gibi görünüyordu ama üstesinden geldim” dedi.

katmer.jpeg

Kadınlara alan açılırsa her şeyi yapabilirler

Kadınların hayatın her alanında var olması gerektiği ve onlara alan açılmasının gerektiğine vurgu yaparak, şu ifadeleri kullandı.

“Kadınlar baskı içerisinde oldukları için adım atamıyorlar. Ama baskıdan kurtuldukları zaman her işin üstesinden gelirler. Yani kadınlara alan açıldığı zaman her şeyi yapabilirler. Bizim işletmeden örnek vereyim ben başladığımda iki kadın çalışan var ama şimdi sayımız 7 ye çıkmış durumda. Bu işi yapanlar genellikle erkek ama işletme olarak kadınlara öncelik tanıyoruz. Bütün işletmelerin kadınlara öncelik tanımasını istiyoruz. Bu mesleği seçtiğim için ve Diyarbakır’ın tek kadın katmercisi olduğum için gururluyum.”

8 Mart mesajı

Tungaç müşterilerin tepkilerinin tatlısını tattıktan sonra değiştiğini söyleyerek, bütün kadınların 8 Mart Dünya Çalışan Kadınlar gününü kutladı.

“İlk görenler şaşırıyor ve bu beceremediğimi düşünüyorlar ama katmerimin tadına baktıkları zaman fikirleri değişiyor. Yiyen bir daha geliyor.

Kadınlardan ricam kendilerini hiç baskı altında hissetmesinler her baskı da bir adım öne atılsınlar. Buradan bütün kadınları gününü kutluyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.