VİDEO - Diyarbakırlı çocuklar Anzele sezonunu açtı

VİDEO - Diyarbakırlı çocuklar Anzele sezonunu açtı
Havaların ısınmasıyla birlikte Diyarbakırlı çocukları anzele sezonunu açtı. Kentte ücretsiz yüzme havuzu bulamayan çocuklar tarihi Anzele suyunda serinliyor.

TİGRİS HABER - Havalar ısınmaya başladı Diyarbakır’da. Havaların ısınmasıyla birlikte kuşkusuz Diyarbakır'da çocukların vazgeçilmezi haline gelen yer Suriçi’ndeki Anzele Parkı oluyor. Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Anzele Parkı’nda bulunan tarihi Anzele Suyu, yaz aylarında çocukların oyun ve yüzme alanına dönüşüyor. Çocuklar, kentte 35 derecenin üzerinde seyreden hava sıcaklığında serinlemek için suya giriyor.

Suya girmenin tehlikeli ve yasak olduğunu gösteren uyarı levhalarına rağmen parka gelen çocuklar buz gibi suda serinliyor. Anzele suyu, kent yakınlarındaki Karacadağ eteklerinden çıkıp Çiftkapı surlarının altından kente akıyor. Tarihi çeşmeden akan suda yüzdükten sonra parktaki betonların üzerinde güneşlenen çocukları merak eden çevredeki yurttaşlar ise onları izleyip fotoğraf çekiyor. Serin Anzele suyunun tadını çıkaran çocukların mutlulukları yüzlerine yansıyor. Öğle vakitlerinde suya girmeye başlayan çocuklar, gün boyunca serinleyerek suyun tadını çıkarıyor.

Çocukların belediyeden ücretsiz havuz isteği

Kentte çocuklar için ücretsiz yüzme havuzu olmadığını, ekonomik nedenlerden dolayı ücretli havuzlara gidemediklerini ve bu nedenle serinlemek için süs havuzuna girmek zorunda kaldıklarını belirten çocuklar, belediyenin çocuklar için ücretsiz havuz yapmasını istedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.