VİDEO - Diyarbakırlı genç futbolcuların Adana Demirspor ilgisi

VİDEO - Diyarbakırlı genç futbolcuların Adana Demirspor ilgisi
Bir yıl önce Diyarbakır’da kurulan Adana Demirspor futbol okulu, yetenekli futbolcuları Adana Demirspor kadrosuna katmaya devam ediyor.

Yılmaz Yiğitler - Özel

TİGRİS HABER -  Bu yıl Diyarbakır’dan 3 futbolcuyu Adana Demirspor kadrosuna katan ‘Diyarbakır Adana Demirspor futbol okulu’ antrenörü Gökhan Uyumlu, yetenekli gençleri yetiştirip Adana Demirspor kadrosuna katmak istediğini söylüyor.

Diyarbakır- Adana Demirspor futbol okulunda antrenörlük yapan Gökhan Uyumlu eski bir futbolcu. 17 yılık futbol geçmişi olan Uyumlu, Diyarbakır’da yetenekli genç futbolcuları yetiştirerek Adana Demirspor kadrosuna katıyor. Bu sezon 3 futbolcuyu Adana Demirspor kadrosuna kazandıran Uyumlu, bir futbolcuyu da Galatasaray kadrosuna gönderdi.  

“Diyarbakır çocukları umutla yaşıyor”

Diyarbakır’da futbola daha çok değer verilmesi gerektiğini belirten Uyumlu, “Diyarbakır’da sporculara destek çıkılmalı. İyi anlamda sporcu yetiştirilmeli. Çünkü Diyarbakır çocukları hep bir umutla yaşıyor. İçinde hep umut var. Seçmeler ve turnuvalar olduğu zaman Diyarbakırlı çocuklar oraya seçilme hayaliyle gidiyor. Futbol yetenek işi, kabiliyet işi…  Bizim amacımız bu çalışmalar doğrultusunda o çocuğun yeteneğini ortaya çıkarmak. Eğer yetenekliyse onu daha ileri bir seviyeye taşıyoruz. Bire bir antrenman yapıyoruz. Onları başka alanlara yönlendiriyoruz. Akademiye gelen bazı çocukların futbol yeteneği yok. Ailelere bildiriyoruz. Bizler o çocuğu başka bir spor alanına yönlendiriyoruz. Sağlıklı bir yaşam için spor yapmasını sağlıyoruz. Basketbol, tenis ya da başka bir branşa yönlendiriyoruz” diyor. 

uyumlu-tigris.png

“Yetenekli sporcuları buluyoruz”

Diyarbakır’da Adana Demirspor’a ilgi ve alakanın çok yüksek olduğunu söyleyen Uyumlu şöyle konuşuyor:  “Diyarbakır’da amacımız yetenekli sporcuları Adana Demirspor’a kazandırmak. Daha önce Diyarbakır’da Adana Demirspor’a 3 futbolcu kazandırdım. Doğuda yaşayan ve futbolcu olma hayali olan çocuklarımız var. Çocukların hedefine ulaşması için elimizden geleni yapıyoruz. Kesinlikle umut satmıyoruz. Bizim amacımız ciddi anlamda yetenekli sporcuları bulup Adana Demirspor’a kazandırmak. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor. 3 grubumuz var. 2007, 2008 ve 2009 yaş antrenmanlarımız devam ediyor. Toplamda 70 öğrencimiz var. Adana Demirspor’a ilgi ve alaka var. Adana Demirspor Diyarbakır’da seviliyor. Kent takıma sıcak bakıyor”

futbol-tigris.jpeg

“Sporcuların gelişimini sağlıyoruz”

Sporculara lisans çıkarttıklarını da söyleyen Uyumlu sözlerine şöyle devam ediyor: “Diyarbakır’da 30 futbol okulu var. Bunların içinde hem birinci lig yani Süper Lig takımları için çalışan var hem de ekstradan şahıs isimleriyle çalıştırılan takımlar var. Ayrıca bizim kendi kulübümüz var. Surkent21 kulübü, Adana Demirspor’un pilot takımı olarak bu ismi kullanıyoruz. Sporcularımıza lisans çıkarıyoruz, müsabakalara katıyoruz. Sporcuların gelişimi açısında her türlü çalışmayı yapıyoruz. Futbolun biraz ticari yönü var. Ben bu ticari yönünün biraz dışında kalmak istiyorum. Hedeflerim var. Hedefim sadece Diyarbakır’da futbol okulu çalıştırmak değil, daha ileri bir seviyeye gitmek istiyorum. Neden Diyarbakırlı bir hoca Süper Lig takımlarında antrenör olmasın ki? Bunun için çok çalışıyorum.” 

Adana Demirspor kadrosuna katılan Muhhamed Emre Kutanoğlu, Mehmet Rıdvan Aslan ve Galatasaray kadrosuna katılan Abdulsamed Şimsek ve arkadaşlarının hayalleri ise büyük takımlarda top koşturmak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.