VİDEO - Diyarbakır’lı Kadir Usta, günde 15 çanta ve bavul onarıyor

VİDEO - Diyarbakır’lı Kadir Usta, günde 15 çanta ve bavul onarıyor
Diyarbakır’da 1955 yılından bu yana çanta, bavul onarımı yapan babasından kalan dükkânı devralan Kadir Çelikten adlı usta yeni bir çantanın 2 bin lira olduğunu hatırlatarak insanların artık eski çantalarını onardığını ve günlük 15 çanta onardığını söyledi

Özel Haber: Sait BAYRAM - Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Ekonomik krizden dolayı vatandaşın alım gücünün düştüğü bu günlerde, ikinci el elbise pazarlarına, çanta, bavul ve ayakkabı onarımlarına talep daha da arttı. Çanta ve bavul fiyatlarının bin 500-2 bin lira civarında olması nedeniyle insanlar, yenisini alamayınca eski çanta ve bavullarını tamir ettiriyor.

diyarbakirda-canta-tamiri-1.jpg

"70 yıldır çanta ve bavul onarıyoruz"

Diyarbakır’da 70 yıldır çanta ve bavul onarımı yapan Kadir Çelikten adlı çanta ustası, "Babam 1950-55 yıllarında çanta onarım işine başladı. Babamdan devraldığım bu işi halen devam ettiriyorum. 80 yaşında vefat eden babamdan bu işi öğrendim. Babamın vefatından sonra 8 yıldır bu dükkanı ben işletiyorum" dedi.

diyarbakirda-canta-tamiri-2.jpg

Onarma talebi artıyor

Geçmiş yıllara oranla çanta ve şemsiye tamirlerinin arttığına işaret eden Çelikten, "Geçmiş yıllarda bir çantanın fiyatı 300 lira iken şuan bin 500-2 bin liradan satılıyor. Yeni bir çanta alamayan vatandaş, eski çantalarını onarmaya başladı. Yoğun bir talep var. Onarıma getirdikleri çantaların yedek parçaları bile yok. Geçmiş yıllarda yedek parçası olmayan çantalar çöpe atılırdı. Şu an çöpe atılmıyor, vatandaş bunu değerlendiriyor. Çünkü alım gücü düştü, düşmeye devam ediyor. Bir emekli 10 bin lira maaş alıyor. Emekli bir insan, bir çantaya 2 bin lira veremez. Daha önce 3-4 adet çanta tamir ederken, şimdilerde 10-15 arasında değişen sayıda çanta tamiri yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.