VİDEO-Diyarbakırlı kardeşlerin başarı hikayesi

VİDEO-Diyarbakırlı kardeşlerin başarı hikayesi
Diyarbakırlı Mehmet ve Alattin Güneri adlı kardeşlerin Azerbaycan ve Nahçıvan’da açtıkları restoranda bölgenin yöresel yemekleri büyük bir ilgi görüyor.

Diyarbakırlı Mehmet Güneri 20 yıl önce ailesi ile birlikte Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’ne yerleşti. Burada 5 metre karelik bir iş yeri kiralayan Güneri ilk etapta Diyarbakır ciğeri ve ızgara çeşitleri ile hizmet sundu. Güneri yaklaşık 5 yıl sonra talep üzerine bölge kültüründe yer alan sulu yemek hizmeti vermeye başladı. Güneri kardeşlerin yaptığı lezzetli yemeklerin önü kısa sürede yayıldı. Büyük bir talep olunca Güneri kardeşler Deyirmançı adıyla lüks bir restorant açtı. Güneri 5 metre karelik iş yerinden 500 metrekarelik restorana geçiş sürecini Tigris Haber’e anlattı.

nahcivan2.jpeg

Zorlandık ama başardık

Ailesiyle birlikte 20 yıl önce Nahçıvan’a yerleştiklerini belirten Güneri, “Memleketimizden yüzlerce kilometrelik bir ülkeye gitmek tabiki çok zor oldu. Ailecek büyük sıkıntılar yaşadık. Ama pes etmedik. Her zaman yaptığımız işin hakkını vermeye çalıştık. 20 yıl önce 3 kişi ile başladığımız yemek sektöründe şuan onlarca kişi çalışıyor. Deyirmançı restoranın buralara gelmesinde babamın ve kardeşimin büyük bir emeği var” dedi.

nahcivan.jpeg

Kaliteden ödün vermeden yolumuza devam edeceğiz

Izgara çeşitlerinin yanı sıra Diyarbakır ve Osmanlığı mutfağında yer alan yemeklerin bulunduğunu kaydeden Güneri, “Yaptığımız güzel ve lezzetli yemekler her kesime hitap ediyor. Bölge kültüründe yer alan tüm lezzetlere yer vermeye çalışıyoruz. Akşam yemeklerinde çiğköfte servisimiz var. Ustalarımız alanlarında uzman olduğu için lezzet kaçınılmaz oluyor. Restoranımıza büyük bir ilgi var. Bundan çok memnunuz. Kalitemizden ödün vermeden yolumuza devam etmek istiyoruz. Bizi tercih eden Nahçıvan, Azerbaycan ve Türkiye vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca Nahçıvan ve Türkiye’den gelen bürokratlarımızın burayı tercih etmelerinden dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Hem okuyorlar, hem çalışıyorlar

Sosyal sorumluluklarını da yerine getirdiklerini belirten Güneri, “Nahçıvan’daki Üniversite nedeniyle Diyarbakır ve Türkiye’nin farklı illerinden gelen gençlerimiz oluyor. Bu gençlerimize mümkün mertebe yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çalışmak isteyen gençlerimiz okurken, diğer yandan harçlıklarını çıkarıyor. İnsanlarımıza küçükte olsa böylesi katkıların olması sevindirici” diye konuştu.

nahcivan3.jpeg

Amacım Diyarbakır’da da bu işi yapmak

Azerbeycan’da aynı isimle bir şubelerinin olduğunu hatırlatan Güneri, “Iğdır’da ise Diyarbakır Ciğer evi adıyla da hizmet vermekteyiz. Amaçlarımdan biri de kenti kentim Diyarbakır’da yemek sektörüne dönük güzel bir restoran açmak. Bu yönlü çalışmalarımız var” dedi.

Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti, Türkiye, İran ve Ermenistan arasında denize kıyısı olmayan Azerbaycan’a bağlı özerk bir cumhuriyet olup, Azerbaycan’ın ülkemiz ile tek kara sınırını oluşturmaktadır.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.