VİDEO - Diyarbakırlı mevsimlik işçiler bulundukları evden çıkartıldı!

VİDEO - Diyarbakırlı mevsimlik işçiler bulundukları evden çıkartıldı!
Diyarbakır’dan Bandırma’ya çalışmak için giden mevsimlik işçiler şikayet üzerine bulundukları evden belediye tarafından çıkartıldı. Belediye yetkilileri, ailenin kaldığı evin eski olduğu için tehlike arz ettiğini, bu nedenle evden çıkarıldıklarını söyledi

Norşin Öncel

TİGRİS HABER - Diyarbakır’dan Balıkesir Bandırma ilçesi Aksakal köyüne tarım işçisi olarak çalışmaya giden Diyarbakırlı aile, belediyenin kararıyla jandarma zoruyla kaldıkları evden çıkartıldı. Yaklaşık üç buçuk ay Aksakal’ta çalıştıklarını belirten tarım işçisi: “Biz buraya mevsimlik işçi olarak geldik. Tarımla uğraşıyoruz. Buraya ilk geldiğimiz zaman yıkık dökük ve kullanılmayan bir evi kendi imkânlarımızla kullanılır hale getirdik ve burada yaşamaya başladık. Bu sabah belediye ekipleri ve jandarma bizi bu evden çıkarmak için geldiler. Bunun hiçbir gerekçesi yok. Kürt olduğumuz için burada barındırmıyorlar bizi. Sesimizi duyurun” şeklinde konuştu.

“Kürt oldukları için böyle bir girişimde bulunmadık”

Ulaştığımız belediye yetkililerinden Metin Ok, belediyeye gelen şikâyet üzerine ailenin evden çıkarıldığını söyledi. Ok: “Diyarbakır’dan Bandırma Aksakal köyüne gelen tarım işçisi aile yıkılma tehlikesi olan bir evde izinsiz bir şekilde kaldılar. Ev eski ve her an yıkılabilir. Kendilerine göre burayı tasarlayıp elektrik bağlayarak bir süre burada yaşamışlar. Daha sonra belediyeye gelen bir şikâyet ile evlerinin tehlike arz ettiğini belirtip boşaltmalarını istedik. Çünkü hem yıkılma tehlikesi var, hem de devletin malını izinsiz kullanmışlar. Kesinlikle Kürt oldukları için böyle bir girişimde bulunmadık. Hatta onlar için kalacak yer de ayarlamaya çalıştık. Gelen şikâyet ve evin tehlikeli olduğu üzerine biz hareket ettik. Şikâyet eden vatandaşlar bu aileyi Kürt oldukları için mi şikâyet etti, bunu bilemiyoruz. Ama biz böyle bir düşünceyle hareket etmedik” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.