VİDEO - Diyarbakırlı özel öğrenciler için istihdam eğlencesi

VİDEO - Diyarbakırlı özel öğrenciler için istihdam eğlencesi
Diyarbakır'da Özel gereksinimli öğrencilere istihdam sağlamak için etkinlik düzenlendi.

Serhat Özdemir

TİGRİS HABER - Diyarbakır Sur Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri bu yıl ilk mezunlarını verecek. Özel gereksinimli öğrencilere istihdam sağlamak amaçlı Sur ilçesindeki gren park otelde etkinlik düzenlendi. Bu yıl 25 öğrenciyle ilk mezunlarını verecek öğrencilerden 8'i ilk işlerine otelde başlayacak.

istihdam-eglencesi-3.jpegDüzenlenen istihdam etkinliğine, çok sayıda aile ve öğrenci katılım sağladı. Özel gereksinimli öğrencilerden oluşan koro sahne alırken, sanatçı Bedri Ayseli'de şarkılara eşlik ederek sahne aldı. Etkinlik kapsamında konuşan Otel işletmecisi Berat Ay, daha farklı ortamlar görmeleri, eğlenmeleri için okul müdürü ve diğer öğretmenler ile etkinlik düzenlediklerini ve onlarında kendileri gibi olduklarını hissetmelerini istediklerini belirtti.

istihdam-eglencesi-2.jpeg

'8 öğrenciye istihdam alanı sağladık'

Otel'in insan kaynakları müdürü Ceren Alpkaya, otel işletmesinde 8 öğrenciye iş imkânı sağladıklarını ve diğer işletmelerde de istihdam sağlayacaklarını belirtti. Alpkaya, diğer işletmelerin özel öğrencileri görmelerini ve birlikte onlara kapı açmaları gerektiğine değinerek, "Diyarbakır'da bir ilki gerçekleştiriyoruz. Özel çocuklarımızın projesidir. Amacımız diğer işletmelerin bu öğrencileri görmelerini sağlamaktır. Özel çocuklara istihdam alanı sağlanmıyor. Aralarında çeşitli alanlarda yetenekli çocuklarımız var. Biz onlara kapımızı açtık. Bu yıl 25 mezun öğrenci olacak. 8 öğrenciye şuan istihdam alanı sağladık. Diğer işletmelerimizde de kendilerine ilerleyen süreçte iş gücü sağlayacağız. Ailelerin çocuklarının bir yerde işe başlama korkuları var. Bunları yıkmalarını istiyoruz. Değer işletmelere de duyuruyoruz onlara bu kapıyı hep birlikte açalım" dedi.

istihdam-eglencesi-1.jpeg

'Çocuklar içinde çok iyi oldu'

Velilerden Merve Arslan, çocuklara bu etkinliğin ve istihdamın iyi geldiğini ifade ederek, "Özel Okulda 1 oğlum var. Etkinlik için otel yetkililerine teşekkür ediyoruz. Çocuklar içinde çok iyi oldu, gözüm arkada değil, diğer ailelerinde güvenip okula göndermeleri gerekli" diye konuştu.

Öğrencilerle şarkı söyleyerek eşlik eden sanatçı Bedri Ayseli ise, kendisini ağlamamak için zor tuttuğunu söyleyerek, " çocuklarla çok mutluyum. Onları görünce inanılmaz duygulara sahip oluyorum. Onların yanındayken kendimi ağlamamak için zor tuttum. Bu güzel günde ufak bir katkım olmasından mutluluk duydum" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.