VİDEO - Diyarbakırlı vatandaşlardan kayyuma çağrı: Pazarımızı geri istiyoruz

VİDEO - Diyarbakırlı vatandaşlardan kayyuma çağrı: Pazarımızı geri istiyoruz
Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesi Huzurevleri mahallesinde ikamet eden vatandaş ve esnaflar, mahallerinde kurulan pazarın kaldırılmasına tepki gösterdi. Gazetemize açıklamalarda bulunan vatandaş ve esnaflar, pazarlarının tekrar mahallerinde kurulması içim Kayapınar Belediyesi kayyumuna çağrıda bulundu.

Tigris Haber - Özel

TİGRİS HABER - Kayapınar İlçesi’nde bulunan Huzurevleri Mahallesi 159 sokakta yaklaşık üç yıldır kurulan pazarın kaldırılmasına burada bulunan esnaf ve vatandaşlar tepki gösterdi. Her hafta Salı günleri kurulan pazar yaklaşık 500 metre ileriye götürülürken, burada ikamet eden vatandaşlar pazara gitmek için yürümek zorunda kalıyor.

pazar-.jpg

Huzurevleri Mahallesinde ikamet eden esnaf ve vatandaşların haberi olmadan pazarın kaldırılmasına ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan mahalle esnaflarından Mahsum Hatran, “Buraya gelen halkımızı Pazar ihtiyacını karşılıyordu. Özellikle Huzurevleri kısmından gelen halkımız pazarın yukarıya taşınmasından dolayı çok şikayetçi. Zaten yukarıda kurulan bir Perşembe pazarı vardı. Halk orada Pazar ihtiyacını karşılıyordu. Huzurevlerinde oturan vatandaşlar mağdur oldu. Hepsi şikayetlerini dile getirdi” dedi.

pzr.jpg

‘PAZARIN GİTMESİNDEN ŞİKAYETÇİYİZ’

Pazarın yukarı kısımlarına taşınmasından şikayetçi olan Huzurevleri Mahallesi sakinleri,  “Pazarın oraya gitmesinden şikayetçiyiz. Tekrar buraya gelmesini istiyoruz. Bize çok uzak düşüyor. Ama kapımızın önündeydi. Kiminin arabası var. Kiminin arabası yok. Tekrar buraya gelsin “dediler.

 Kayapınar Zabıta Müdürlüğü ekipleri ise, fiziki koşullar nedeniyle pazarın oradan kaldırıldığını açıkladılar.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum