VİDEO - Diyarbakırlılar Newroz alanına akın ediyor

VİDEO - Diyarbakırlılar Newroz alanına akın ediyor
Diyarbakır’da binlerce kişi, kentin birçok noktasından Newroz kutlaması için Newroz Parkı’na doğru akın etmeye başladı.

Mahsum Kara

TİGRİS HABER - Diyarbakır'daki Newroz alanına sabahın erken saatlerinden itibaren halk akın etmeye başladı. Kentin birçok yerinden alana gelen kitle 5 arama noktasından geçerek alana giriyor. Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Tevgera Jinên Azad (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Yeşil Sol Parti öncülüğünde bu yıl “Her der Newroz, her dem azadî” şiarıyla gerçekleştirilen Newroz kutlamalarının finalinin yapıldığı Diyarbakır'da ki Newroz Parkına girişler başladı.

Her yıl kitlesel kutlamalara tanıklık eden Diyarbakır Newrozuna bu yıl da yoğun bir katılım gözleniyor. Girişlerin yapıldığı alana gelen kitle sık sık “Bijî Newroz”, "HDP onurumuzdur" sloganları atıyor. Her yıl tertip komitesinin planlaması dışında alana gelen davul-zurna ekipleri ise bu yıl 6 Şubat’ta yaşanan ve 11 ili etkileyen Maraş depreminden dolayı alana alınmadı. Yöresel kıyafetleri giyen yurttaşlar Newroz alanını renklendirse de Maraş depreminde çok sayıda insanın hayatını yitirmesinden kaynaklı platformdan coşkulu şarkılar yerine newroz ile özdeşleşen sembol şarkılar çalınıyor.

Newroz’da depremde hayatını kaybedenler anılacak

Maraş depreminde yaşamını yitirenlerin anılacağı Newroz programı; Newroz Tertip Komitesinin konuşmalarıyla başlaması bekleniyor.

Devamında HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Özgür Kadın Hareketi (TJA) Aktivisti Gülistan Sönük, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Siyasetçi Ahmet Türk ve İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkanı Kamaç'ın konuşma yapması bekleniyor.

Newroz'da aynı zamanda Mikail Aslan, Koma Aryen, Şerzad, Grup İsyan Ateşi ve Rap Grubu sahne alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.