VİDEO - Diyarbakırlılar, öğretmene şiddeti kınadı

VİDEO - Diyarbakırlılar, öğretmene şiddeti kınadı
Diyarbakırlılar öğretmenler gününde öğretmenler için ne düşünüyor, neler söylüyor? Tigris haber olarak kentin sokaklarına indik.

Haber: Mevlüt BAĞIRMAZ / Kamera :Serhat ÖZDEMİR

TİGRİS HABER - Diyarbakırlılar öğretmenler gününde öğretmenler için ne düşünüyor, neler söylüyor? Tigris haber olarak kentin sokaklarına indik. Vatandaşlar, öğretmenler gününü kutlarken, öğretmenlere yönelik şiddeti kınadı, emeklerinin karşılığının olmadığına vurgu yaptı.

24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla düşüncelerini dile getiren Diyarbakırlıların ortak görüşü şöyle oldu;

“Öğretmenlik mesleği toplumun gelişmesine öncülük eden kıymetli bir meslek olmasının yanı sıra, onların verdiği eğitimle toplum, birey gelişimi sağlıklı olur. O zamanda bilinçli, eğitimli bir toplum seviyesi yakalanır.”

Ne dediler?

Tigris habere konuşan ve esnaf olan Ozan Ihlamur günün anlam ve önemini şu ifadelerle anlattı;

“Öğretmenlerin bizim üzerimizde çok büyük emekleri var. Öğretmenlere yapılan şiddeti kınıyoruz. Onlar bizler için çok değerliler. Hem öğrenci hem de öğretmenlere yönelik şiddeti doğru bulmuyor ve kınıyoruz.”

Öğretmen adayı Umay: İyi öğretmen, iyi birey ve İyi toplum demektir’’

Öğretmen adayı Cuma Umay ise, aday olduğu mesleğe dair düşüncelerini şu sözlerle aktardı;

“Öğretmenlere karşı olan sevginin ve değerin sadece bir güne değil de her güne yayılması biz öğretmenler için daha kıymetli olur. Maalesef ülkemizde öğretmenlere saygı ve değer konusunda eksikler var. Umarım Ülkemizde Öğretmenlere karşı gösterilen değer ve saygı hak ettiği ölçüye ulaşır. Buradan sizin aracılığınızla öncelikle Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum. İyi bir öğretmen iyi bireyler yetiştirir. İyi bireyler iyi bir toplumu yaratır.’’

‘’Şiddet ile sınıf yönetilmemeli’’

Son dönemlerde hem öğretmenlere hem de öğrencilere dönük gerçekleşen şiddet ile ilgili ise Umay şunları söyledi;

“Öğretmen ve öğrencilere yönelik şiddete karşıyım, kınıyorum. Bir öğretmen olarak; şiddet ile sınıfı yönetmek, bilgi aktarmak, saygı beklemek doğru bir yöntem değil. Ödül-Ceza yöntemiyle sınıftaki düzen sağlanabilir. Bu haliyle öğrenci de öğretmen de daha verimli olur.’’

Öğrenci olduğunu belirten Esma toprak ise, ‘’Bizi bugünlere hazırlayan öğretmenlerimizdir. Ne öğretmenin öğrenciye şiddet uygulama hakkı vardır. Ne de öğrencinin öğretmene saygısızca davranma hakkı vardır. Öğretmenler bizim için çok değerlidir. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum’’ dedi.

Öğretmenlerin hem anne hem baba olduğunu söyleyen Mehmet Erdem ise,‘’Bir veli olarak hakikaten öğretmenler olmazsa bizim çocuklarımızla hiç kimse baş edemez.Bir şey öğretemez. Bizim çocuklarımıza hem annelik hem babalık yapıyorlar. Onları çok seviyoruz. Tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum’’ dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum