VİDEO-Diyarbakırlılardan DİSKİ'ye, "Çözüm bulun" çağrısı

Kayapınar İlçesi Yeni stadyumun çevresindeki TOKİ konutlarına ait kuyudaki atık su, hortumla DİSKİ’ye ait yağmur suyu drenajı kanallarına boşaltılması, çevreye kötü koku yayılmasına neden oluyor.

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - Kayapınar İlçesi Yeni stadyumun çevresindeki TOKİ konutlarına ait kuyudaki atık su, hortumla DİSKİ’ye ait yağmur suyu drenajı kanallarına boşaltılması, çevreye kötü koku yayılmasına neden oluyor. Bu durumdan rahatsızlık duyan vatandaşlar, çözüm bulunması için DİSKİ’ye çağrıda bulundu.

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar İlçesi Fırat Mahallesi’ndeki Yeni Stadyum çevresinde yapılan TOKİ konutlarına ait kuyuda biriken pis sular, DİSKİ’ye ait yağmur suyu giderlerine tahliye edilmesi sırasında çevreye yayılan koku, tepkiye yol açtı. Kim yâda kimler tarafından yapıldığı belirlenemeyen bu durumdan dolayı çevreye yayılan kötü kokudan dolayı rahatsızlık duyan vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.

Alınan bilgiye göre, Fırat Mahallesi’ndeki TOKİ konutlarına ait kuyuda biriken pis sular, gece saatlerinde hortumlarla yağmur suyu drenajlarına tahliye ediliyor. Tuvalet suyunun yağmur suyuna karışması, çevreye kötü koku yayılmasına yol açıyor. Yağmur mazgallarının açık olması nedeniyle bu kötü kokuyu yüzlerce metre karelik alana yayılmasından dolayı vatandaşlar rahatsız olmaya başladı. TOKİ Konutlarının pis su giderlerinin tümünün bu kuyuya bağlı olduğunu öğrenen çevre sakinleri, bu uygulamaya tepki gösterdi. Kim olduklarını bilmedikleri kişilerin hortumla kirli ve kötü kokan suyun hortumla yağmur giderlerine boşaltıldığını belirten çevre sakinleri, "Bütün pis tuvalet suyu yağmur suyu ile karışıyor. Ve yağmur suyu mazgalları açık olduğundan dolayı kokudan durulmuyor. Ve bu yağmur suları da bildiğiniz gibi gölette arındırılıyor. Bu pis suyun göletlere gittiğini düşünün. Toplum sağlığı tehlikede. Hele özellikle havanın sıcak olduğu zaman koku daha çok oluyor. Kapı ve pencereleri açamıyoruz. DİSKİ Genel Müdürlüğümüzden ricamız; bu sorunumuza çözüm bulsunlar" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.