VİDEO - DOGÜNSİFED: Gelişen dünyadan pay almamız gerekiyor

VİDEO - DOGÜNSİFED: Gelişen dünyadan pay almamız gerekiyor
Doğu Güneydoğu Sanayici İş İnsanları Derneği Federasyonu'nun yeni yönetim kurulu basın mensuplarıyla bir araya geldi. DOGÜNSİFED Başkanı Devrim Türk, Diyarbakır’ın da gelişen bir dünyadan pay alması gerektiğini, bunun için çabaladıklarını söyledi.

Mahsum Kara/Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Doğu Güneydoğu Sanayici İş İnsanları Derneği Federasyonu (DOĞÜNSİFED), Temmuz ayında gerçekleşen 9'ncu Olağan Genel Kurulu toplantısıyla ile göreve başlayan yeni yönetim kurulu üyeleri, basın mensuplarıyla bir araya gelerek tanışma ve gündemi değerlendirme toplantısı düzenledi. Taşıma programına, DOĞÜNSİNFED Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Türk, derneğin yönetim kurulu üyeleri ve Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği (DOGÜNKAD) Başkanı ve DOGÜNSİFED Başkan Yardımcısı Özlem Külahçı katıldı.

DOĞÜNSİNFED Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Türk, " Bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz. Yeni yönetim olarak görevi devraldık. Öncelikle önceki dönem görev yapan arkadaşlara çok teşekkür ediyoruz. DOĞÜNSİNFED'i daha iyi bir yere getirmek için bizler çalışacağız" dedi.

İçinde bulunduğumuz toplumun gelişmesi için çabalıyoruz

Dernek olarak iş dünyasının sorunlarını ve taleplerini dile getirmek istediklerini belirten Türk, "Dünya ticareti ve finansmanın yüzde 50'den fazlası ülkeler arasında yapılmaktadır. Dolayısıyla bizlerinde gelişen bir dünyada pay almamız gerekiyor. Bu bizim görev ve sorumluluğumuzdur. Aynı zamanda bir sivil toplum kurulu alarak içinde bulunduğumuz toplumun gelişmesi için çabalıyoruz ve hedeflerimiz var. Rekabetçi bir ekonominin oluşması için hedefimiz var. Türkiye ekonomisi Marmara bölgesinde konumlanmış durumda, biz bunun dağılmasını gerektiğine inanıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Demiryollarına ciddi yatırımlar yapılmalı

Bölgeye yönelik çok ciddi teşviklerin yapıldığını ifade eden Türk, "10 yıllık bir gelişmeye baktığımızda bu teşviklerin faydasını görüyoruz. Ama sadece bunlar yetmiyor. Bizler yükte ağır pahada hafif ürünler üreten bir bölgeyiz. Bizde gelişmiş bir üretim yapmak isteriz ama şu an ona yönelik bir ekonomik bir durumuz yok. Üretimlerimizi limanlara ulaştırmamız gerekiyor. Karayollarında son yirmi yıldır ciddi ilerlemeler kaydedildi. Ama artan petrol fiyatlarını gözardı etmemiz gerekiyor. Ulaştırma Bakanlığı’nın son dönemde demiryollarını geliştirme projesi var. Biz dernek olarak bu konuda bölgemizin öncelikli olması gerektiğini düşünüyoruz. Dezavantajlı pazara uzak bir bölgedeyiz. Demiryollarına ciddi yatırımlar yapılması gereklidir. Bölgemiz turizm anlamında önemli bir patonsiyel teşkil ediyor. Sanayi gelişiyor, nüfus artıyor. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sorunlardan dolayı sanayicilerin sıkıntıları var. Bu sıkıntıların giderilmesi için çalışıyoruz. Sanayinin gelişmesi için girişimciliğin desteklenmesi gerekiyor" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.