VİDEO - DTSO Başkanı Kaya: Bölgesel ve ortak fuarlar düzenleyeceğiz

VİDEO - DTSO Başkanı Kaya: Bölgesel ve ortak fuarlar düzenleyeceğiz
Diyarbakır’da 6 gün sürecek 5'inci Mezopotamya gurme ve yöresel lezzetler fuarı başladı.

Serhat Özdemir/Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da 6 gün sürecek 5'inci Mezopotamya gurme ve yöresel lezzetler fuarı başladı. Fuarda konuşan DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Geçen yıl fuara 250 bin kişinin katıldığını, bu yıl 400 bin civarında katılım beklediklerini söyledi. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Mezopotamya Fuarcılık ve ALZ Diyarbakır tarafından organize edilen fuara 57 ilden 168 firma katıldı

fuar-acilis-5.jpeg

Diyarbakır Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen 5. Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı 14-19 Kasım tarihleri aralığında ziyaretçilere açık olacak. Fuarın bu yıl ki onur konuğu Erzurum oldu. Fuarın açılışına DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Meclis Başkanı Nevin İl, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı, Hakan Oral, Bölge Oda/Borsa Başkanlar, ALZ Grup Başkanı Cihat Alagöz ve Diyarbakır’da bulunan Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri katıldı.

dtso-baskani-mehmet-kaya-2.jpegHedefimiz 400 bin katılımcı

Fuarın açılışında konuşan DTSO Başkanı Kaya, bu yıl düzenledikleri fuara 57 ilden 168 firmanın katıldığını söyledi. Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu bünyesinde yer alan STK’lar ile Diyarbakır için önemli işler yaptıklarını belirten Kaya, “Mezopotamya Gurme Fuarı kentin sivil yapısının yarattığı bir fuardır. Bütün Fuarlarımız büyük bir emeğin ürünüdür. Sadece açılışlarda değil ardından da yaptığımız çalışmalarla puanlara bir değer takıyorlar. Tabii bize büyük güç veren doğrusu il dışından gelip destek veren konuklarımızdır. Mezopotamya beşinci gastronomi gurme ve yöresel fuarı geçen yıl ziyaretçi sayısı 257 bindi. Bu yıl ki hedefimiz 400 bin civarında olmasıdır. Yöresel ürünlerin markalaşması, coğrafi ürünlerin tanınması, yerli pazarlara yabancı pazarlara açılma, yeni bayilik girişimlerin bir çalışmaları içinde barındırıyor. Bölge illerimizle birlikte düzenleyeceğimiz ortak fuarlarla Mezopotamya’yı dünyanın çekim merkezi haline getireceğiz” dedi.

ticaret-borsasi-baskani-engin-yesil.jpeg

Bizler mirası koruyup, aktaracağız

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı, “ ALZ fuarcılık ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odamızın işbirliği ile her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen 5. Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarına hepiniz hoş geldiniz. Bugün, geleneksel lezzetlerimizin ve coğrafi işaretli ürünlerimizin zengin dünyasını keşfetmek amacıyla bir araya geldik. Bu fuar, sadece lezzetleri değil, aynı zamanda kültürümüzü ve tarihimize olan bağlılığımızı da yansıtmaktadır. Diyarbakır, tarih boyunca farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan bir şehir olmuştur.

dtso-fuar-001.jpeg

Bu zengin kültürel miras, kente özgü lezzetlerde ve coğrafi işaretli ürünlerde kendini gösterir. Bizler bu mirası koruma ve gelecek nesillere aktarma sorumluluğunu taşıyoruz. Fuarda sergilenen ürünler, sadece birer lezzet değil, aynı zamanda emeğin, özenin ve kalitenin birer simgesidir. Coğrafi işaretli ürünlerimiz, üretildikleri bölgenin benzersiz iklimi, toprak yapısı ve üretim yöntemleriyle bütünleşmiştir. Bu özellikler, ürünlere eşsiz bir karakter katar ve tüketicilere kalite garantisi sunar. Fuara yurtiçi ve yurtdışından katılım sağlayan ve destek veren bütün katılımcılara teşekkür ediyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.