VİDEO - En gözde içecek; Meyan şerbeti

VİDEO  - En gözde içecek; Meyan şerbeti
Diyarbakır'da yaz aylarında sıcaklıkların artmasıyla birlikte vatandaşların vazgeçilmezi olan meyan şerbeti, doğal ve sağlıklı yapısıyla yoğun ilgi görüyor. Satıcılar, vatandaş içsin diye bu yıl fiyatlara zam yapmadıklarını belirttiler.

Mahsum Kara/Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da sıcak havalar 42 derecenin üstünde seyrederken vatandaşlar, serinlemek için meyan şerbetine yöneldi. Kendine has tadı, rengi, köpüğü ve birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen meyan şerbeti sıcak havalarda vatandaşın ilgisini çekiyor. Tarihi Sur İlçesinde 30 yıldır şerbetçilik yapan İrfan Evrek, "Maliyetler artmasına rağmen vatandaş yaz aylarında meyan şerbeti içilmesi için zam yapmadık. Bütün zamlara karşı direniyoruz" dedi.

meyan.jpgYaz aylarında satışlarımız yükseliyor

Yaz aylarında meyan şerbetine olan ilginin arttığını belirten Evrek, "Havaların ısınmasıyla birlikte insanlar gelip meyan şerbeti içiyor. Bizde bu ilgiden kaynaklı meyan şerbetine zam yapmadık. Artan maliyetlere rağmen zam yapmayacağız. Yaz aylarındaki satışlarımız diğer aylara oranla daha da artıyor. Bu durumdan oldukça memnunuz" diye konuştu.

meyan-3.jpg

Vatandaşların içmesi için zam yapmadık

Mayan şerbetinin mide rahatsızlığına iyi geldiğini ifade eden Evrek, "Geçen sene 3 liradan sattığımız şerbeti bu yıl beş liradan satıyoruz. Elimizden geldiğince zam yapmamaya çalışıyoruz. Buradaki bütün esnaflar zam yapmaya çalıştı ama biz engelledik. Her vatandaşın zorlanmadan içmesi için elimizden geleni yapıyoruz" diye kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.