VİDEO - Eren: Asker ve polis siyasi rakibimiz gibi

VİDEO - Eren: Asker ve polis siyasi rakibimiz gibi
Yeşil Sol Parti (YSP) Diyarbakır Milletvekili adayları, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Milletvekili adayı Serhat Eren, “Sahada sadece partiler ile değil, asker polisler ile de yarışıyoruz” dedi.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Yeşil Sol Parti Diyarbakır adayları basınla bir araya geldi. Toplantıda açılış konuşmasını HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy yaptı. Atasoy konuşmasında basının gücüne değinerek, "Ellerinde çok güçlü ve gerçekleri çarpıtan bir basın gücü var. Ancak bizimde ne kadar gözaltı ve baskı olsa da direnen bir basın gücümüz var. Sizlerin haberleri ile bizim sesimiz halka ulaşıyor. Bizim tutumumuz belli, Cumhurbaşkanlığı seçiminde sistemi değiştirmek için Kılıçdaroğlu’nu destekliyoruz. Milletvekilliği seçimlerinde ise kendi ittifakımızla seçime gidiyoruz. Biz bu tutumla faşizmi yıkıp, Diyarbakır’ da 12, Türkiye genelinde de 100 üzerinde vekil çıkaracağız.

HÜDA PAR ile PDK arasındaki görüşmeler ile ilgili sorulan bir soruyu cevaplayan Milletvekili adayı Mehmet Emin Aktar, “HÜDA PAR parti olarak seçime girmiyor, bu yüzden kiminle görüşüyorlar ise onların bileceği bir şey, bizim amacımız çalışmalarımızı yürüterek 14 Mayısı zaferle bitirmek” dedi.

Sandığın güvencesi halktır

Sahada karşılaştıkları sorunlarla ilgili soruyu cevaplandıran Serhat Eren ise, “Biz halkımızla iç içeyiz, ancak biz siyasi çalışma yaparken, asker ile AK Parti-MHP ittifakının savcı ve polisleri ile yarışıyoruz. Ama biz vazgeçmiyoruz ve kazanacağımızı biliyoruz. Sandığın en büyük güvencesi halktır. Biz yeşil sol parti olarak her sandıkta bir müşahit bulundurarak güvenliği sağlamaya çalışacağız.”dedi.

En makul aday Kılıçdaroğlu

Milletvekili adaylarından Sevilay Çelenk Özen ise, Kılıçdaroğlu’nu destekleme konusunda, “Bu destekleme konusunda hiç bir şekilde bir vaat veya pazarlık konusu söz konusu değil. Bu kararın bir nedeni Kılıçdaroğlu’nun söylemleri ve dilinden kaynaklanıyor. Bu stratejik bir durum. Bizim amacımız tek adam rejiminin son bulması. Bunun karşısında en makul aday Kılıçdaroğlu’dur” dedi.

Ana akım medya iktidar tekelinde

Cengiz Çandar ise, basına yönelik baskı ve göz altılara ilişkin, şunları söyledi; “Ana akım medya iktidarın tekeline girmiş durumda. 14 Mayıs’tan sonra bütün arkadaşlar özgürlüğüne kavuşacak. Diğer parti ve örgütlerin bu gözaltılara ses çıkarmamasının sebebi bu arkadaşların Kürt olmasıdır. 14 mayıstan sonra burada ki yerel ve Kürt gazetecileri de ana akım medyaya entegre edeceğiz. Bu durumda en ufak bir gözaltı olsa Türkiye’nin her yerinde kıyamet kopacak.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.