VİDEO - Ermeni Surp Giragos’da farklı bir gece

VİDEO - Ermeni Surp Giragos’da farklı bir gece
 Özel Haber
Cenk Erdoğan ve Volkan İncüvez’in Surp Giragos Kilisesinde verdikleri ‘Lika’ adlı konserlerinde dinleyiciler ışık ve müzik atmosferinde farklı bir gece yaşattı.

Özel Haber/ Mümin Ağcakaya

TİGRİS HABER - Surp Giragos Kilisesinde organizatörlüğünü Amidart’ın yaptığı konserde; besteci aranjör ve perdesiz gitarist olarak anılan sanatçı Cenk Erdoğan, ney, çağlama ve vokal olarak yer alan sanatçı Volkan İncüvez’in sahne aldığı konserde dinleyicilere farklı bir gece yaşattı.

trashed-1718780834-img-20240518-205845.jpgAğırlıklı olarak melodika müziğinin çalındığı ‘LİKA’ adlı konserde sahne arkasının müziğin ritmine uygun olarak değişen ışıklandırılmasına, kilisenin mistik atmosferi de eklenince dinleyiciler için büyüleyici bir gece oldu.

img-20240518-201447.jpg

Cenk Erdoğan 1979 İstanbul doğumlu bir müzisyen. Caz müzisyeni, besteci ve aranjör olan Cenk Erdoğan birçok ödülün sahibi. Birçok albüme de imza atan gitarist sanatçı Cenk Erdoğan aynı zamanda; ‘Issız Adam’, İstanbullu Gelin’, Beyaz Balina’ gibi birçok dizi ve filmlere de müzik besteleyen sanatçı, başta Sezen Aksu ve Mustafa Erdoğan olmak üzere birçok sanatçıyla birlikte çalıştı. Yurt içi ve yurt dışında konserler veren Erdoğan orkestra şefliği, albüm prodüktörlüğü ve beste çalışmaları devam ediyor.

img-20240518-212738.jpg

Konserde yer alan müzisyen Volkan İncüvez ise;1983 Giresun doğumlu. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı’ndan mezun olan müzisyen İncüvez; geleneksel ve makamsal müziği ney, vokal, çağlama, perdesiz ve elektrik gitar gibi enstrümanlarla müziğini icra etmektedir. Tarihi halk ezgilerini ve bestelerini elektronik tınılarla özgün tarzda müzik yapıyor.

trashed-1718780888-img-20240518-205512.jpg

Grup ve solo projelerinde yer alan sanatçı İncüvez, İstanbul Bienali, İstanbul Caz Festivali ve birçok uluslar arası projelerde yer aldı. Sanatçı İncüvez, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümünde Makam dersleri veriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.