VİDEO - Evi başına yıkılmadan sahip çıkın!

VİDEO - Evi başına yıkılmadan sahip çıkın!
Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’nde iki odalı harabe bir evde yaşam mücadelesi veren 6 çocuk annesi Vezire Çelik ve çocukları ölümle iç içe yaşıyor. Eşi tarafından terk edilen Vezire Çelik ve 6 çocuğun kaldığı ev hem tehlikeli hem sağlıksız.

Tigris Haber - Özel

TİGRİS HABER - Sur İlçesi’nde 6 çocuğuyla birlikte yaşam mücadelesi veren Vezire Çelik’in çocukları ile verdiği yaşam mücadelesi hem üzücü hem de gurur verici. Kocası tarafından terk edilerek yalnızlığa mahkum edilen Vezire Çelik’in tek derdi çocuklarının geleceği. Kendi ailesi tarafından da destek görmeyen henüz 32 yaşında ki Vezire Çelik, kocasının kendisini terk etmesini dert etmiyor. Tek amacının çocuklarının okul okuyup bir meslek sahibi olmasını isteyen Anne Vezire Çelik’in çocuklarından sadece iki kızı okula gidiyor. 16 yıldır evli olan Anne Çelik, okulların açılması durumunda kızlarından birini de okula gönderecek. Savaş Mahallesi Değer sokakta ikamet eden Anne Çelik’in iki erkek çocuklarından biri maddi imkânsızlıklardan dolayı okulu bırakmış durumda. Yıllardır oturduğu evin harabe olması nedeniyle evde ölüm tehlikesi ile karşı karşıya kalan aile, geceleri korkudan uyuyamıyor. Okula tek giden kızlarından Elif ise, evde internet ve kırtasiye malzemeleri olmadığı için ders çalışamıyor. Evde sadece iki odanın olması okula giden Elif’in derslerden geri kalmasına sebep oluyor.

ev--001.jpg

“BU SENEDE BURADA OTURSAK EV ÜSTÜMÜZE ÇÖKECEK”

Gazetemize açıklamalarda bulunan Anne Vezire Çelik, bu seneyi de burada geçirmeleri durumunda evin üstlerine çökeceğini dile getirdi. Çelik, “Bu kadar çocuk sadece bir odada kalıyoruz. Bizim durumumuz yoktur. Diğer oda üstümüze çökecek. Orada kalırız, daha dışarıya çıkmayız. Bir yağmur gelse bu oda çöker, hepsi yıkılır. Odadan çıkmak bile zor olur. Kurtulma yolumuzda yok. Son depremde bizim evimizde sallandı. Ben çocuklarımı aldım dışarı çıktım. Sokakta biraz kaldık, sonra yine içeriye geldik. Ölsek burada öleceğiz. Nereye gidelim” dedi.

ev.jpg

3-4 AYDA BİR YARDIM ALIYORLAR

Geçimlerini nasıl yaptıkları hakkında bilgi veren Vezire Çelik, “3-4 ayda bir devlet bize yardım ediyor. Birde çocuk parası alıyorum. Eşim evlenmiş kuma getirmiş üstüme. Bizi bırakmış gitmiş” diye konuştu.

‘EVDE DERS ÇALIŞAMIYORUM‘

14 yaşında ki 8. Sınıf öğrencisi Elif Çelik ise, “Evde ders çalışamıyoruz. Evde tablet ve internet yok. Kendime ait bir odam yok. Ev üstümüze yıkılacak. Bize yardım etsinler. “dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.