VİDEO - Evlerine kavuşan Depremzedelerin mutluluğu!

Diyarbakır'daki Konteyner Kentte barınan 140 depremzeden 24’ünün adı çıktı. 1 yıl içinde evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan depremzedeler, çok mutlu olduklarını söylediler.

Haber: Sait BAYRAM

Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Önceki gün İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın katıldığı Diyarbakır'daki 'Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'nde evlerine kavuşan depremzede vatandaşlar sevinçlerini dile getirdi.

deprem-konut.jpg

6 Şubat depreminden sonra Diyarbakır’ın Bağlar Oğlaklı köyünde TOKİ tarafından inşasına başlanan 6 bin 44 konuttan bin 423’ü için düzenlenen kura çekim töreninde evlerine kavuşan Konteyner Kentteki 24 depremzedenin mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Bir yıl sonra ev hayalleri gerçek olan depremzedeler, yetkililere teşekkür etti.

deprem-konut4.jpg

Kazan: “Çok mutluyuz!”

Depremzedeler, hasarlı binalardan çıkarken yanlarına eşyalarını alamadıklarına da değinerek, yetkililerin kendilerine ev eşyası yardımından bulunmasını istedi. Depremzedelerden Meryem Kazan, “Kura çekiminde çok heyecanlıydık. Mutluyuz çok şükür hayırlısıyla yeni evimize gitmeyi bekliyoruz. Her şeyin hayırlısı. Allah herkese nasip etsin. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 1 yıla yakın bir süredir konteyner kentte yaşıyorduk. Kuradan sonra artık evlerimize gideceğiz. Çok ama çok mutluyuz. Evimiz ağır hasarlı olduğu için eşyalarımızı çıkaramadık. Ev eşyalarının da verilmesini istiyoruz” dedi.

deprem-konut3.jpg

“Allah devletimize zeval vermesin”

Lütfiye Arıkan da, “Allah devletimize zeval vermesin. Devletime çok teşekkür ederim. Ben de bir memur hanımı olarak çok sevindim. Allah Peygamber razı olsun. Yalnız benim depremden üç gün sonra evim eşeğinden yıkıldı. 9 yıl önce eşim vefat ettiği için yalnız yaşıyorum. Devletimden ev eşyası vermesini istiyorum. Aldığım maaş yeterli değil, devletime çok çok teşekkür ederim” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.