VİDEO - Eylem Ata Güleç’in üçüncü kitabı “yanımda kal” Ditav’da tanıtıldı

VİDEO - Eylem Ata Güleç’in üçüncü kitabı “yanımda kal” Ditav’da tanıtıldı
 Özel Haber
Diyarbakır’da doğan yazar Eylem Ata Güleç’in Sur İçinin yıkım ve felaketleri yaşadığı yılları da satır aralarında anlatan “Yanımda Kal” isimli üçüncü kitabı, DİTAV Kültür ve Sanat Evi’nde düzenlenen söyleşi ve imza etkinliği ile tanıtıldı.

Ramazan YAVUZ-ÖZEL HABER
TİGRİS HABER -
Diyarbakır’da doğan yazar Eylem Ata Güleç’in Sur İçinin yıkım ve felaketleri yaşadığı yılları da satır aralarında anlatan “Yanımda Kal” isimli üçüncü kitabı, Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (DİTAV) Kültür ve Sanat Evi’nde düzenlenen söyleşi ve imza etkinliği ile tanıtıldı.

whatsapp-image-2024-05-18-at-11-32-36-1.jpegDiyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (DİTAV)’ıntarihi Sur ilçesinin Lalebey mahallesinde bulunan ve günde onlarca kişinin ziyaret ettiği Kültür ve Sanat Evi, kentteki sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerin de gözde mekanlarından biri haline geldi. Aynı mahalledeki tarihi Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesinin hemen yanında bulunan DİTAV Kültür ve Sanat Evi, son olarak yazar Eylem Ata Güleç’in “Yanımda Kal” isimli üçüncü kitabına ev sahipliği yaptı. Satır aralarında Diyarbakır’ın kadim mekânı Sur içinin yıkım ve felaketleri yaşadığı zor yıllarında işlendiği öykülerin yer aldığı Eylem Ata Güleç’in “Yanımda Kal” isimli için Kültür ve Sanat Evi’nde söyleşi ve imza etkinliği düzenlendi. Etkinliğe DİTAV Başkanı Erhan Akalın ile Vakıf 2.Başkanı Diyarbakırlı yazar Şeyhmus Diken’in yanı sıra kentteki sanatseverler katıldı.

whatsapp-image-2024-05-18-at-11-32-36.jpeg

Moderatörlüğünü yazar Abdullah Aren Çelik’in yaptığı söyleşide, yazar Eylem Ata Güleç, kitabıyla ilgili bilgi verdi. Yaklaşık bir saat süren söyleşiden sonra yazar Eylem Ata Güleç’in yanı sıra yazar Abdullah Aren Çelik te kitaplarını imzaladı.

whatsapp-image-2024-05-18-at-11-32-36-2.jpeg

SUR’DA YIKILAN, YENİ YAPILAN VE YIKILMAYIBEKLEYEN EVLER

Sur içindeki yıkım ve zorlu yıllarının satır aralarında işlendiği kitapla ilgili tanıtım bülteninde şunlar yer alıyor:
“Yürüyüşe çıkmış gibi değil de belli bir yere ulaşmaya çalışır gibi hızla yürüdüğümü fark ediyorum. Demirciler Çarşısı’na yaklaşmışım. Bir an durup bunun ne anlama gelebileceğini düşünüyorum. Ayaklarım neden beni buraya sürükledi? Yıkılan ve yerine yenilerinin yapıldığı evlerle yıkılmayı bekleyen evlerin bir arada bulunduğu sokağın başında duruyorum. Yıkılmayı bekleyen evlerin harap duruşu geçmişten geleceğe uzatılmış sızlayan ince bir damar gibi. Duvar dibinden yürümek bizim ailenin adım atmaya başlayan çocuklarına öğrettiği ilk kuraldır. Duvar dibinden yürüyerek çarşıya giriyorum.”
Eylem Ata Güleç’in üçüncü öykü kitabı ‘Yanımda Kal’, okuru etkisi ömür boyu süren bağların kurduğu bir saklambaç oyununa davet ediyor. Oyun, kendini dünyaya, yaralanmaya açanların uyumsuz bir ritimde tökezlemelerini, düşmelerini ve birbirlerine sarılarak yeniden kalkmalarını takip ediyor. Eylem Ata Güleç’in yazını duvar aralarından kısık gözlerle bakan kertenkelelerde, içine saklanılan aynalı dolaplarda, iğde ağaçlarının altında bulduklarıyla güçleniyor.”

whatsapp-image-2024-05-18-at-11-32-37.jpeg

EYLEM ATA GÜLEÇ KİMDİR ?
Eylem Ata Güleç 1981 yılında Diyarbakır’da doğdu. Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Kimya Öğretmenliği okudu. “Boşlukta Büyüyen” adlı ilk öykü kitabı 2016’da yayımlandı. Bu kitaptaki öykülerden bazıları “kitap-lık”, “Notos”, “Sözcükler” dergilerinde çıktı. “Uzak değil” isimli ikinci kitabı son kitabı “Yanımda Kal” Yapı Kredi Yayınlarından çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.