VİDEO - EYT emeklilik başvuruları iş yükünü arttırdı

VİDEO - EYT emeklilik başvuruları iş yükünü arttırdı
Büro Emekçileri Sendikaları Diyarbakır Şubesi üyeleri, emeklilikte yaşa takılanlara emeklilik hakkı tanınmasına yönelik yasal düzenleme yapılmasıyla iş yüklerinin arttığını, çalışma koşullarının ve özlük haklarının iyileştirilmesini istedi.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonuna (KESK) bağlı sendikaların Diyarbakır şubelerinin oluşturduğu KESK Amed Şubeler Platformu üyeleri, emeklilikte yaşa takılanların, emekli hakkının tanınmasına, yapılan yasal düzenlemeyle iş yüklerinin artmasına ilişkin basın açıklaması yaptı. Kayapınar Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önünde Platform adına açıklama yapan Büro Emekçileri Sendikası (BES) Diyarbakır Şubesi Kadın Sekreteri Güneş Özel, “Tüm kamuoyunun bildiği gibi emeklilikte yaşa takılanlar uzun yıllardır yaşanan mağduriyetlerini anlatmak için onlarca miting ve benzeri eylemler gerçekleştirdiler. Gerek EYT mağduru dernekleri gerek muhalefet partileri ve konfederasyonumuz KESK de dâhil olmak üzere bu konuyu gündemden düşürmemiş ve bu mücadele sonunda EYT Yasası çıkartılmıştır” ifadelerini kullandı.

‘Artan iş yükümüzle büyük sıkıntılar yaşıyoruz’

Çıkarılan yasayla iş yüklerinin arttığına işaret eden Özel, “Ancak çıkarılan yasa ile yeni emekli olacak milyonlarca yurttaşımızın işlemleri mevcut personel ile Sosyal Güvenlik Kurumu emekçilerinin iş yükünü 2-3 kat arttırmıştır ve biz SGK emekçileri olarak artan bu iş yükümüz ile büyük sıkıntılar yaşamaktayız” dedi.

Özlük haklarının iyileştirilmesini istedi

SGK emekçileri olarak aldıkları ücretlerin açlık sınırında olduğunu dile getiren Özel, çalışma koşullarının ve özlük haklarının iyileştirilmesini isteyerek, “Sosyal Güvenlik Kurumu Emekçileri olarak 2012 yılında haksız ve hukuksuz bir biçimde kesilen ve mahkeme kararına rağmen halen ödenmeyen ikramiyelerimizi ve diğer ek ödemelerimizi geriye dönük istiyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumu ek ödeme yönetmeliğinde yer alan ek ödeme puanlarına 100’er puan eklenmesini istiyoruz. Ek gösterge düzenlemesinde 3600 kapsamı dışında bırakılan SGK Emekçilerine de 3600 ek gösterge istiyoruz. Hazine Maliye Bakanlığı’nda olduğu gibi, kurum içi uzmanlık kadrolarının ihdas edilmesini ve sosyal güvenlik tazminatı ödenmesini talep ediyoruz. Ücretsiz yol ve yemek hizmeti istiyoruz” diye konuştu.

Her perşembe SGK önünde eylem kararı

Talep ettiklerinin hakları olduğunu dile getiren Özel, “Hakkımız olanı alana kadar her Perşembe günü SGK Müdürlükleri önünde eylem yapacağız.” sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.