VİDEO - Fatih Camisi önünde anlamlı buluşma!

VİDEO - Fatih Camisi önünde anlamlı buluşma!
VİDEO - Diyarbakır’da 4 yıl önce yaşanan olaylar sırasında büyük hasar gören Fatih Cami önünde ağlarken görüntülenen 75 yaşındaki Gülseren Önen, restorasyonun ardından ibadete açılan cami önünde o anı görüntüleyen Genel Yayın Yönetmenimizle bir araya geldi. Bu önemli buluşmaya eski Ak Parti Milletvekili Mine Lökbeyaz vesile oldu.

Tigris Haber - Diyarbakır’ın tarihi Sur İlçesi’nde, 4 yıl önce yaşanan çatışmalar nedeniyle binlerce kişi göç etti, birçok ev, iş yeri ve tarihi eser konumundaki yerler büyük hasar gördü. Buradaki çatışmalarda Fatih Paşa Camisi, büyük hasar aldı ve yandı.

kursunlu-camii-(2).jpg

İlçedeki olayların ardından Osmanlı eseri Fatih Paşa Camisi’nde restorasyon işlemleri başladı. Yaklaşık bir yıl süren restorasyon çalışmaları sonucu Fatih Paşa Camisi geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın da katılımıyla ibadete açıldı. O dönem caminin yandığını gören 75 yaşındaki Gülseren Önen gözyaşlarını tutamamış, Tigris Haber’in çektiği o fotoğraf Türkiye ve dünya basınında geniş yer bulmuştu. 

kursunlu-cami-(3)-k.jpg

Lökbeyaz’dan anlamlı girişim

Caminin açılmasından sonra eski AK Parti Milletvekili Mine Lökbeyaz, tarihi bir anın yaşanmasına vesile oldu. Lökbeyaz, Caminin yanmış halini görürken ağlayan Gülseren Önen ile fotoğrafı çeken İlyas Akengin’i, Fatih Paşa Camisi önünde bir araya getirdi. Tarihi buluşmada bir araya gelen Önen ile Akengin duygulu anlar yaşadı. Akengin, ibadete açılan cami önünde 4 yıl önce ve sonraki durumu konuştu.

kursunlu-cami-(5)-k.jpg

Evim yansaydı o kadar üzülmezdim

Restore edilen cami önünde gazetemizin Genel Yayın Yönetmenine konuşan Önen, “Şuan her şey bana şaka gibi geliyor. Tam 4 yıl önce bugünlerde İlçemizde bir felaket yaşandı. O felaket sırasında kimisi canından oldu, kimisi de malından oldu. 12 günlük çatışmalarından ardından yasak bir günlüğüne kalkmıştı. Yasak sonrası herkes evinden alabildiği eşyası ile çıkarken, ben elime hiç bir şey almadan çıktım. Herkes akrabasının evine giderken ben caminin önüne geldim. Caminin o halini görünce kendimi kaybettim ve ağlamaya başladım. Emin olun evim yansaydı o kadar üzülmezdim. Şuan caminin bu halini görünce yine ağlamak istiyorum ama şuan çok mutlu oldum. Harika bir eser ortaya çıkmış. Başta sayın Cumhurbaşkanımı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer emeği geçenlerden Allah razı olsun. O kötü günler geride kaldı. Allah bir daha o günleri yaşatmasın. Gördüğünü gibi çocukluğumun geçtiği mahallenin büyük bir bölümü ve benim evim şuan yok, umarım bir an evvel çalışmalar biter, bende eski ilçeme geri gelirim. Sayın cumhurbaşkanımız umarım sesimizi duyar ve buradaki çalışmaların hızlandırılmasını sağlar” şeklinde konuştu.

Fotoğraf yaşananların belgeseli niteliğinde

O anın yaşanmasına vesile olan eski Ak Parti Milletvekili Mine Lökbeyaz ise, “4 yıl önce bu cami önünde çekilen fotoğrafı görünce çok ağlamıştım. Çünkü o fotoğraf burada yaşananların belgesi niteliğindeydi, onu gören herkes çok üzülmüştü. O gün, insanlar evlerinden önce camiye geldiler. Şuan tarifsiz duygular içindeyim” dedi.

Kötü günleri geride bıraktık

Böylesi bir ana vesile olduğu için çok mutlu olduğunu kaydeden Lökbeyaz, “Regaip Kandilinde caminin açılacağını duyunca birden o fotoğraf aklıma geldi ve olayın iki kahramanını bir araya getirmek istedim. Şuan bu anın yaşanmasına vesile olduğum için bende çok heyecanlıyım. Çok şükür o kötü günleri geride bıraktık. Caminin yeni halini görmek güzel oldu” şeklinde konuştu.

Berçem KARTAL-/ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum