VİDEO - göl oldu, Dicle köprüsünün üzerinden sular aktı

VİDEO -   göl oldu, Dicle köprüsünün üzerinden sular aktı
Diyarbakır’da trilyonlarla para harcanarak yapılan ve açılışını bir yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı Sur İlçesi’ndeki Melikahmet Caddesi her yağmurdan sonra göl oluyor.

Tigris Haber - Her yağmur yağdığında aynı sorunu yaşadıklarını belirten cadde esnafı Büyükşehir Beldesine ve DİSKİ’ye gittiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını belirterek,  caddedeki altyapı sorununun biran önce çözüme kavuşturulması için yetkililere çağrıda bulundu.

whatsapp-image-2019-04-02-at-16.00.52.jpeg

Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesi Melikahmet Caddesi’nin geçen yıl tamamlanan sokak sağlıklaştırma çalışmalarından sonra çehresi değişti ve güzelleşti. Ancak ne var ki,  cadde esnafının aylarca süren çalışmaların ardından bu günkü görünümüne kavuşan caddede sorunlar bitmek bilmiyor. Yapımı tamamlandıktan iki ay sonra kaldırım taşlarının yerinden oynadığı ve yer yer söküldüğü caddede hem üst yapı hem alt yapı sorunları esnafı çileden çıkarttı.

17 Mart’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile açılışı gerçekleşen Melikahmet caddesinde, bir yıl aradan sonra alt yapı sorunları baş gösterdi. Sağanak yağışlar sırasında biriken yağmur suları adeta caddeyi göle çevirdi. Hem yayaların hem esnafın hem de araçların zor anlar yaşadığı caddenin altyapı sorunları çözüm bekliyor.

whatsapp-image-2019-04-02-at-16.00.19-(1).jpeg

Bir yıl önce açılışı yapıldıktan iki ay sonra caddedeki yolun büyük bir kısmında taşlar yerinden çıkmış ve yolda çöküntüler meydana gelmişti. Melikahmet caddesi esnafları ve caddeyi kullanan sürücüler bozuk yollardan çokça şikayetçi olmuştu. Çöken yollar, sökülen kaldırım taşları derken bir de buna altyapı sorunları eklenince, sağanak yağışın olduğu zamanlarda cadde adeta geçit vermez oldu.

Her yağmur yağdığında aynı sorunu yaşadıklarını belirten cadde esnafı Büyükşehir Beldesine ve DİSKİ’ye gittiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını belirtti. Caddedeki altyapı sorununun biran önce çözüme kavuşturulmasını bekleyen cadde esnafı yetkililere çağrıda bulundu.

Köprünün hem altından hem üstünden sular akıyor

Ayrıca Dicle nehri üzerinde bulunan ve Dicle Üniversitesi ile kent merkezini buluşturan köprü sağanak yağıştan dolayı göl oldu. Köprü üzerinde biriken yağmur suları sürücülere zor analar yaşattı.

 

 

Melikahmet göl oldu, Dicle köprüsünün üzerinden sular aktı

Melikahmet göl oldu, Dicle köprüsünün üzerinden sular aktı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.