VİDEO - Harabe evdeki görünmeyen ‘başarı’

VİDEO - Harabe evdeki görünmeyen ‘başarı’
Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde ikamet eden 13 yaşında ki Arda Kaygaç, banyosu bile olmayan, hamam böcekleri dolu harabe evlerinde hem annesine yardım ediyor, hem de daha iyi yerlere gelmek için gün boyu kitap okuyor. Sınıfının en başarılı öğrencisi olan Arda, yetkililerden evlerinin onarılmasını istiyor.

Tigris Haber - Özel

TİGRİS HABER - Bağlar İlçesi Muradiye Mahallesi 194. sokakta ikamet eden Arda Kaygaç henüz 13 yaşında. 8. Sınıf öğrencisi olan Arda’nın babası doğuştan engelli, annesi ise hiç okula gitmemiş. Tek odalı evde kendini hayata hazırlayan Arda, boş zamanlarında ya kitap okuyor ya da, evde sırdaşı olan kedisiyle oyun oynuyor. Hayrettin ve Hamdiye çiftinin tek oğlu olan Arda, yıkık dökük evlerinde kitap okuyarak zaman geçiriyor. Anne ve babasının hiçbir geliri olmayan ve 6 aydır kiralarını dahi ödemeyen Arda’nın ailesi, geçimlerini komşularının yardımı ile yapıyor. 

‘Derslerime fazla odaklanamıyorum’

Banyosu bile olmayan evde hiçbir arkadaşı olmadan zamana geçiren Arda, “Derslerimle aram çok iyi. Tek sıkıntı bu harabe evde yaşamaktan bıktım. Sağlıklı ders çalışmıyorum. Derslerime fazla odaklanamıyorum. Evde tek başıma sıkılıyorum. Bu harabe evde yaşamak tek başına gerçekten çok zor. Harabe evde olmaktansa daha iyi bir yerde olmak çok iyidir. Daha iyi ve daha güzel bir yerde yaşamak istiyorum. Yeter ki bu harabe düzelsin. Evde hem böceklerde var. Boş bir ev “dedi.

Ardanın babası Hayrettin Kaygaç ise, “Doğuştan engelliyim ve yıllardır mücadele ediyorum. Engelli raporu bir türlü alamıyorum. Engelliyim bir çocuğum var. Engelli olduğum için kimse beni işe almıyor. Çocuğum için mücadele ediyorum.”diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.