Hastalar söyledi, sağlık çalışanları dinledi

Hastalar söyledi, sağlık çalışanları dinledi
 Özel Haber
Diyarbakır’da Toplum ve ruh sağlığı merkezinde tedavi gören hastalar ve Güzel sanatlar öğrencilerinin birlikte oluşturduğu koro, Dünya engelliler haftasında nedeniyle sağlık çalışanlarına ve hasta yakınlarına konser verdi. Konser, büyük ilgi gördü.

Ramazan Yavuz

TİGRİS HABER - Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı Toplum ve ruh sağlığı merkezinde tedavi gören hastalar, tedavi süreçlerinin bir parçası olarak, resim, el sanatları ve müzikle ilgili eğitimler almaktaydı. Dünya engelliler haftası vesilesiyle bu eğitimlerden çıkan eserlerini bir sergiye dönüştüren hastalar ayrıca güzel sanatlar lisesindeki öğrenciler ile de bir koro kurdu. Koro ilk konserini engelliler haftasında sağlık çalışanlarının ve hasta yakınlarının katılım gösterdiği bir organizasyonda yaptı. Sağlık çalışanları ve hasta yakınlarının büyük ilgi gösterdiği konser, dinleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

hastalar-soyled-saglik-calisanlari-dinledi-1.jpegResim sergisi de açtılar

Etkinlikle ilgili bilgi veren Kayapınar Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlusu Psikiyatrist Dr. Evar İnci Kişin;“Dünya engelliler haftası nedeniyle bir etkinlik planladık. Etkinliğimizde Resim Sergimiz var, takı sergimiz ve aynı zamanda müzik şölenimiz var. Müzik etkinliğimizde güzel sanatlar lisesi öğrencileri enstrüman çalacak, hastalarımızda eşlik edecek şekilde bir koro oluştu. Bu şekilde bir organizasyonla Dünya engelliler haftasında, toplum ruh sağlığını, toplumdaki yerini, bilinmeyenlerini, topluma duyurmak ve daha değerli yere olması gereken yere getirmek istiyoruz.” Diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.