VİDEO - Hatun: Bize diz çöktürmek istiyorsunuz!

VİDEO - Hatun: Bize diz çöktürmek istiyorsunuz!
Yeni Şafak gazetesinin, "Kandil kayyum atadı" şeklindeki asılsız iddialarına tepki gösteren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Doğan Hatun, "Diz çökmemizi istiyorsunuz, ama bizi halk seçti. Ancak halkın önünde diz çökeriz" dedi.

Mehmet TÜRK/Şehmus KIZILASLAN

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları ile meclis üyeleri, iktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak Gazetesi’nin belediye hakkında ortaya attığı iddialara ilişkin belediye önünde açıklama yaptı. Burada konuşan Eşbaşkan Doğan Hatun, İçişleri Bakanı'nı belediye mevzuatına uymaya davet ederek, "Diz çökmemizi istiyorsunuz, Ama bizi halk seçti. Ancak halkın önünde diz çökeriz. Sizi Anayasaya uymaya davet ediyoruz" dedi.

belediye-es-baskanlari-aciklama-2.jpegEş Başkanlar Serra Bucak, Doğan Hatun, belediye meclis üyeleriyle birlikte Büyükşehir Belediyesi Protokol girişindeki merdivenlerde toplandı. Toplananlar adına Eşbaşkan Doğan Hatun, önce Türkçe sonra da Kürtçe bir konuşma yaptı. Konuşmasında; 3 Haziran’da Hakkari Belediyesi’ne atanan kayyıma işaret eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Doğan Hatun, kayyımla halkın iradesinin yok sayıldığını söyledi. Belediyelerin kriminalize edilerek, seçilmiş arkadaşlarının zan altında bırakıldığına işaret eden Hatun, "Belediyelerimizi kriminalize ederek, seçilmiş arkadaşlarımızı zan altında bırakarak, kayyım atama çabası olduğunu biliyoruz. Neredeyse bütün bürokratlarımız yıllardır burada hizmet üretiyor. Her yönetim kendi kadrosuyla çalışmak ister. Bu bizim en doğal hakkımız. Kayyım döneminde çalışan hiçbir bürokratla çalışmak istemedik. Çünkü onlar bütün usulsüzlüklerin mimarıdır. Bu halk, programımızı beğendiği için ve sözlerimize inandıkları için bize oy verdi. Sizler kayyım atayasınız diye değil. Diz çökmemizi istiyorsunuz ama bizi halk seçti ancak halkın önünde diz çökeriz. Haberleri yapan kişi hakkında haberleri yapan gazeteci hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. İçişleri Bakanı’nı belediye mevzuatına uymaya davet ediyorum. Bu siyasi kararlar halk nezdinde size zarar veriyor, bize değil. Sizi anayasaya uymaya davet ediyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.