VİDEO- HDP, adaylarını Diyarbakır'da tanıttı

VİDEO- HDP, adaylarını Diyarbakır'da tanıttı
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır’da belirlediği illerin belediye başkan adaylarını tanıttı. Tanıtım toplantısında Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Sezai Temelli konuştu.

HABER: BEKİR GÜNEŞ

Tigris Haber-HDP şu ana kadar açıkladığı belediye başkan adaylarını Diyarbakır'da düzenlenen toplantı ile tanıttı. HDP 41'inin ismini 9 Ocak 2019 ve 68'inin ismini ise 22 Ocak 2019'da açıklamıştı. Tanıtım toplantısı Ayaz Elegance Konferans Salonunda yapıldı.

Toplantıya HDP milletvekilleri ve yöneticilerinin yanı sıra Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, Devrimci Doğu Kültür Derneği'nden (DDKD) Halim İpek, Devrimci Parti Genel Başkanı Özgür Oran, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, Halkevleri Eş Genel Başkanları Dilşat Aktaş ve Nuri Günay, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, Kürdistan Komünist Partisi’nden (KKP) Emel Çiftyürek, Kürdistan Demokratik Partisi’nden (PDK) Sertaç Bucak, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Başkanı Cavit Uğur, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, İnsan ve Özgürlük Partisi’nden Ahmet Kaya, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Başkanı Mehmet Bozgeyik katıldı.

Programda Türkiye’deki alternatif belediyecilik deneyimleri ve Kürt belediyelerinin son 15-20 yıllık deneyimlerine yönelik sinevizyon gösterimi yapıldı. HDP Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan birer konuşma yaptı.

Buldan: Kazandıklarımız halkımızın belediyeleri olacak

Pervin Buldan şunlara söyledi:   “Aday belirleme sürecinin sonunda belirlediğimiz adaylarımızı tanıtmak için buradayız. Halkımızın adayları olduğunu belirtmek isterim. Kazanacağımız belediyeler halkımızın belediyeleri olacak, halkımız bu belediyeleri yönetecek. Aynı zamanda bu belediyeler kadınların, gençlerin, emekçilerin belediyeleri olacak ve bu belediyeleri hep birlikte yöneteceğiz.

“Kayyumlar 31 Mart günü gidecekler, hep birlikte göndereceğiz onları. Çünkü halkımız 31 Mart tarihini büyük bir sabırsızlıkla bekliyor. Bu halk kendisine de kentine de her zaman sahip çıkarak 31 Mart tarihinde bir kez daha yöneteceğini gösterecektir. Halkımız çok kararlıdır. AKP’ye sandıkta gereken cevabı vereceğini şimdiden belli etmiştir. Bunu bildikleri için hileye başvuruyorlar. Seçmenleri silip, onların yerine hayali seçmenleri getirip, kendilerine göre kazanmanın yollarını arıyorlar.”

Temelli: HDP Batı’da kilit parti konumundadır

Sezai Temelli de açlık grevi yapanları selamlayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi: “31 Mart seçimleri, Türkiye’de faşizme karşı, faşizmin halklara uyguladığı baskılara karşı, kayyumlara karşı, Kürtlere, tarihsel-kültürel değerlerine ve Kürtçeye yönelik baskılara karşı demokrasi referandumudur. 31 Mart’ta gerçekleşecek seçimler sadece Kürtler için değil, aynı zamanda tüm Türkiye halkları için de bir demokrasi referandumudur. Türkiye’de diktatörlüğe özenen bu zihniyetin son bulması için halkların birlikte karar vereceği bir seçimdir 31 Mart seçimi.

HDP, Batı’da da kilit parti konumundadır

Anketler geliyor önümüze görüyoruz. Her yerde ittifaklar başa baş. AKP ve CHP adayları Ankara ve İstanbul’da başa baş gidiyor. Bu seçimlerin kaderini belirleyecek olan parti HDP’dir. Halk yoklamasından önce aday belirlemek için halkımızın kapısını çaldık. Kapı kapı dolaştı arkadaşlarımız. Her bir güzel kentimize, halkımıza layık adaylarımızı belirledik. Her bir adayımız, hayatını demokrasi mücadelesine adamış, halkına hizmet etmek için, iradesine sahip çıkmak için elini değil, gövdesini taşın altına koymuş özgürlük için tutuşan demokrasi kahramanlarıdır. Ben daha şimdiden demokrasi kahramanı arkadaşlarımızı gösterecekleri emek için tebrik ediyor, hepsine sonsuz başarılar diliyorum.”

Sezai Temelli konuşmasını HDP’nin seçim şarkısı olarak belirlediği Ya Me Ye (Bizimdir) ile bitirdi.

“Ya Ma Ye diyoruz... Yola Ya Ma Ye diyerek çıkıyoruz... Diyoruz ki zulme karşı direniş Ya Ma Ye, barış Ya Ma Ye, kent Ya Ma Ye, gelecek Ya Ma Ye, özgürlük Ya Ma Ye … Tecridi de kıracağız, kentlerimizi de biz yöneteceğiz."

 

 

 

HDP adaylarını Diyarbakır'da tanıttı

HDP adaylarını Diyarbakır'da tanıttı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.