VİDEO - HDP ve YSP'den ikinci tur mesajı: Kürtler üzerine düşeni yapacaktır!

VİDEO - HDP ve YSP'den ikinci tur mesajı: Kürtler üzerine düşeni yapacaktır!
Yeşil Sol Parti, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine dikkat çekilerek, sandığa gitme çağrısı yapıldı

Mahsum Kara-Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Diyarbakır Bilgi İşlem Koordinasyonu, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek 2'nci tur cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, irtibat bürolarında basın toplantısı düzenledi. Toplantının yapıldığı salona, “Oy ver sandığı koru tek adamı gönder” yazılı Kürtçe ve Türkçe pankart asıldı. Toplantıya, Yeşil Sol Parti Diyarbakır Eş Sözcüleri, Diyarbakır Milletvekilleri Serhat Eren, Ceylan Akça Cupolo, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eşbaşkanları katıldı.

Açıklamada Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eşbaşkan Zeyyat Ceylan ve Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo söz aldı.

Antidemokratik bir yöntem ile seçime girdik

Bir seçim süreci atlattıklarını ifade eden Ceyla, "Üstünde çok tartışmalar yapılacak olan bir süreç yaşadık. Devletin gücü ve imkanları AKP ve MHP'nin nasıl seçime hazırlandığını ve nasıl girdiğini çok tartışılacaktır. Antidemokratik bir yöntem ile seçime girdik. Devlet, bütün güçleri ile seçime girdik. Bu durum eksiklerimizi görmediğimiz anlamına gelmiyor. Ne kadar hile ve hırsızlık yaptılar herkes gördü. Basına yer alan çok az bir kısmı vardı" diye kaydetti.

Seçim öncesi arkadaşlarımız gözaltına alındı

Seçimden önce siyasilere yönelik operasyon yapıldığını belirten Ceylan, " Yeşil Sol Parti ve çok sayıda arkadaşlarımız gözaltına alındı. Basına saldırdılar. Gerçeklerin görünülmesini ve hırsızlıklarını tespit edilmesine yönelik çalıştılar. Çok sayıda avukat da gözaltına alınarak seçime nasıl hazırlandıklarını gördük. Bunlardan aldığımız sonuçları kendimize gerekçe göstermiyoruz. Elbette sonucu yeterli bulmuyoruz. Halkımıza çağırı yapıyoruz. Bu iş bitmedi, 6 gün var, milyonları ikna edelim ve sandıklara gönderelim. AKP ve MHP faşizmi tahtından indirebiliriz. Eksiklerimiz var, onları tespit edeceğiz ve milyonları sandığa götüreceğiz. Halkımız iradesini sandıkta yansıtacak" diye konuştu.

Kürtler bu ülkeyi kurtarmakta kararlıdır

Zeyyat Ceyla'dan sonra söz alan Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, şunları dile getirdi: "İlk turda 61 tane Yeşil Sol Parti milletvekili meclise gönderen halkımıza teşekkür ediyoruz. Farklı din inançlarına mensup kişileri meclise gönderdiniz. Önümüzde ikinci tur var. İlk turdaki gibi faşist zihniyete kaybettirme hedefi taşıyoruz. 2015’te seni başkan yaptırmayacağız dediğimiz gibi sana izin vermeyeceğiz diyoruz Erdoğan'a. Kürtler üzerine düşen tarihi rolü yerine getirecektir. Kürtler bu ülkeyi kurtarmakta kararlıdır. Partimizin boykot gibi bir meselesi yoktur.

Geçersiz oy çok var. Hem Yeşil Sol Parti'ye hem de CHP'ye oy vermiş seçmenlerimiz var. Öte yandan siyasi bir baskı var. Savaş ve korku iklimi ortamında oy toplaya çalıştık. Bütün engellemelere rağmen çalışacağız ve mücadele edeceğiz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.