VİDEO - HDP ve YSP’den yöre derneklerine ziyaret

VİDEO - HDP ve YSP’den yöre derneklerine ziyaret
HDP ve YSP’den Ahmet Türk, Pervin Buldan, milletvekilleri ve il yöneticileri Silvanlılar Yasevinde Diyarbakır yöre dernekleri ve kanaat önderleriyle seçim öncesi bir araya gelerek, seçim çalışlarında çabalarından dolayı teşekkür etti.


TİGRİS HABER - Ahmet Türk, önemli bir dönemeçten geçildiğini ve önemli bir seçimle karşı karşıya olduklarını belirterek, “Biz bu seçimi yaşarken propaganda yapmak için sizlerle buluşmadık. İçinde bulunduğumuz durumu ve gerçekleri paylaşmak için bir araya geldik. Milliyetçiliğin, ırkçılığın yükseldiği bir dönemde yapılan saldırılar Kürt halkının varlığından kaynaklanıyor. Eğer bu ülkede Kürtler olmasaydı, milliyetçi ve ırkçı saldırılar bu kadar olmazdı. İş insanlarıyla, kanaat önderleriyle, sivil toplum örgütleri ile geleceği belirlemeye yönelik çok çok güçlü karar mekanizmasının oluşması, nasıl birliktelik sağlanır? Bizim üzerinde durduğumuz budur. Milliyetçi kesimin hedefi haline gelmiş Kürtler biz ne kadar Türkiye partisiyiz diyorsak da, halkların kardeşliğini savunuyorsak da yine de bizleri Kürt Partisi olarak görüyorlar. Biz bundan onur duyuyoruz, hakların birliğinin sağlaması konusunda bir mücadeleyi yürütüyoruz. Elbette ki Kürtler ve mazlumlar bugün özgürce bir yaşam için çaba gösteriyoruz. Seçimde bizim en önemli talebimiz, beklentilerimiz sivil toplum örgütlerinden, iş adamlarımızdan beklentimiz Kürtler bu milliyetçiliğe karşı bir bütün olarak birlik olursak, biz bunu sağladığımız zaman inanın ki o milliyetçilik boşa çıkacaktır.

Önümüzde iki seçenek var birisini tercih edeceğiz bunu yapmamız gerekiyor ve bunu kararlılıkla yapmamız gerekiyor. Önemli olan geleceğimizi güvence altına alacak, geleceğimizle ilgili birlikteliğimizi güçlü hale getirecek bir çalışmanın, bir çabanın kaçırılmaz ve zorunlu olduğunu bilmeliyiz” diye konuştu.

Pervin Buldan da bu buluşmanın çok kıymetli bir buluşma olduğunu ifade ederek, “Kaderimizi değiştirecek bir seçim olduğu Türkiye'de ezilenlerin yok sayılanların, ötekileştirilen, dili kültürü kimliği inkar edilenlerin, herkesin bir umut olarak gördüğü ve bu seçimde bir başarı elde etmenin bir kazanım olacağı anlamıyla geleceğimizi yarınlarımızı ipotek altına alan bir anlayışa karşı yeni bir yaşamı, Demokratik Cumhuriyeti ama aynı zamanda bizlere kaderini değiştirecek bir seçim olduğunu bilerek sandık başına gitmeliyiz” dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.